Tecnologia: El neollibre

Per primera vegada en la història ha estat primer el mitjà i després la innovació. Tots els invents i progressos de la humanitat apareixien com a resultat del naixement d’una necessitat. Ara no, es crea primer el mitjà i després apareix la necessitat.

En el món dels llibres ha estat així des de l’aparició del primer e-book. En realitat només uns pocs saben o poden sentir les comoditats de tenir un llibre digital. Aquells que es veuen obligats a carregar grans números de llibres d’un lloc a un altre. Estudiosos, amants de la lectura i altres són aquests que van beneir al cel l’aparició del llibre digital. La gran resta dels mortals veien en l’e-book una forma “cool” de llegir al metro.

Per fi podem afirmar que ha nascut la necessitat que s’aplica al llibre digital: el neollibre. Aquest concepte s’adscriu a un tipus de llibre que permet interactuar. Els mateixos usuaris són els que poden afegir continguts als llibres que llegeixen. Imatges o músiques s’adscriuen a un text.

El sector editorial, ja de per si intensament apocalíptic, davant aquesta notícia s’ha posicionat de diferents formes. Molts consideren que l’anomenat app-book beneficiarà enormement als llibres de continguts científics o d’informació general fent que els usuaris puguin aportar noves idees als continguts o fotografies allà on no n’hi hagi. De tota manera en el món de la ficció el debat és més dispar. Alguns consideren que aquesta mesura serà interessant per fer que certs passatges d’un llibre tinguin un fil musical que acompanyi el lector. A opinions gustos.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *