Tecnologia: Augmenten els comptes segrestats a Facebook per estafar diners

Experts de Kaspersky Lab, líder en el desenvolupament de sistemes de protecció contra programari maliciós, atacs de hackers i spam, han detectat un increment de l’ús de comptes de Facebook segrestats, falsos o robats. En realitat, és tan comú que hi ha companyies que creen comptes falsos per després vendre’ls a altres ciberdelinqüents. Com és natural, com més amics tinguin aquests comptes, més cars seran, perquè poden usar- se per atacar a més usuaris.

En les últimes setmanes ha despuntat una nova ciberestafa que està circulant a la xarxa i que consisteix que els ciberdelinqüents, usant els comptes robats o segrestats, envien missatges personals als amics o contactes simulant tenir un problema: amb excuses com estar atrapats en un aeroport, reclamen uns euros per comprar- se un passatge de tornada a casa. O et diuen que la clau del seu compte bancari en línia no és el que accedeix i li demanen a la víctima usar les seves.

Suècia ha patit fa poc una estafa d’aquest tipus de grans proporcions afectant a la banca online on es van robar més de 135.500 euros mitjançant la infecció d’ordinadors de moltes víctimes. Els atacants van utilitzar un troià que van enviar a les víctimes i, un cop instal · lat, els permetia accedir als seus ordinadors. Per sort, aquests ciberdelinqüents van ser arrestats i estan a la presó.

El concepte d’aquest frau és bastant senzill. Es basa en el fet que hi ha una gran quantitat d’informació personal publicada a Facebook i els ciberdelinqüents poden recopilar amb facilitat molta informació sobre una persona en particular. I si estan usant un compte robat, també tenen fàcil accés a la informació dels seus contactes.

Consells per prevenir aquest tipus d’atac:

· Assegurar- se que la persona amb qui es comunica és realment qui es creu ser.

· Mai facilitar cap informació sobre comptes bancaris per Internet.

· No afegir o acceptar sol ·licituds d’amistat de desconeguts.

· Assegurar- se de tenir una solució antivirus instal·lada a l’ ordinador.

· Recordar canviar freqüentment contrasenyes. Han de ser complexes i difícils d’endevinar, per a això convé utilitzar una combinació de lletres, nombres i símbols.

· No fer servir la contrasenya de Facebook per altres llocs, perquè si la contrasenya queda compromesa en un lloc, pot usar- se per accedir a altres llocs.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *