Tecnologia: 200.000 documents gratuïts sobre el Titanic

Un segle després, l’enfonsament del Titanic continua sent una de les històries que atrauen l’interès de milers de persones. Ja ho va demostrar James Cameron amb la seva oscaritzada pel·lícula, i enguany la cèlebre efemèride de la seva desaparició ha reobert el misteri. Més de 200.000 documents relacionats amb el Titanic han estat publicats en la xarxa per una pàgina web anglesa amb el motiu del centenari de l’enfonsament del gran vaixell de passatgers durant la nit del 14 al 15 d’abril de 1912. Aquests documents, que ofereixen dades sobre els supervivents de la tragèdia i informació sobre els 1.500 morts, han estat reunits per la pàgina web Ancestry.co.uk i l’accés serà gratuït fins el proper 31 de maig.

Entre aquests documents que encara poden veure’s a Internet figuren la llista oficial de passatgers, en què s’hi mostren els noms, les edats i les ocupacions de les persones que anaven a bord i detalla també les nacionalitats, posicions i direccions dels més de 900 membres de la tripulació.

També es pot contemplar online l’últim testimoni del capità del Titanic, Edward J. Smith, així com els empresaris nord-americans Benjamin Guggenheim i John Jacob Astor, que van perdre la vida a l’accident.

Aquest portal també publica imatges de les làpides de 121 víctimes, així com la llista de passatgers dels Carpathia, el vaixell que va rescatar de la mort a més de 700 persones que anaven al Titanic. La gestora de continguts de Ancestry.co.uk, Miriam Silverman, ha assenyalat a l’agencia local Press Association que moltes famílies han escoltat rumors de que tenien en el Titanic algun familiar o van perdre les evidències per a demostrar-ho, per això l’accés gratuït a aquests documents permetrà “a milers de persones descobrir la història del viatge tràgic dels seus familiars”.

 La història del “buc que no s’enfonsa”, a Barcelona

Des de la capital catalana també s’ha volgut recordar l’enfonsament del Titanic amb una exposició que des del 30 de març i fins el 30 de setembre es pot visitar al Museu Marítim. Aquesta representa una guia de la tragèdia que compta amb més de 200 objectes originals del transatlàntic i nombroses reproduccions en dimensions reals que permetran al visitant viatjar un segle enrere per rememorar la tragèdia naval més famosa de la història.

Per Lamalla.cat / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *