Sorteig de les quinze parcel·les dels Horts de Cal Cintet, a Sispony

Per primer cop, la demanda ha superat l’oferta. Disset persones optaven a les quinze parcel·les dels Horts de Cal Cintet, a Sispony, emmarcats en el projecte dels Horts Socials per a la gent gran organitzat per la Fundació Julià Reig amb la col·laboració dels comuns.

Un cop s’han distribuït les quinze parcel·les, quedaven dues persones sense terreny. Però finalment totes podran conrear el seu hort perquè hi ha hagut dos hortolans que de forma voluntària s’han ofert a compartir la seva parcel·la. El Comú s’havia compromès a buscar alguna solució per intentar que tothom pogués participar en la iniciativa, però no caldrà cap acció, gràcies al gest de dos dels participants.

Cal dir que dels disset participants, tretze repeteixen l’experiència mentre que n’hi ha quatre que hi participen per primer cop.

Les parcel·les disposen de 50 m2 i estan situades a l’entrada del poble de Sispony. “Cuidar un hort és fer salut, estem convençuts de tots els beneficis que comporta passar unes hores a l’aire lliure, fent exercici i a més amb la satisfacció de recollir els fruits”, ha assegurat el cònsol major, David Baró, que ha volgut fer un agraïment a la família de Sispony que ha cedit desinteressadament els Horts de Cal Cintet. Baró també ha remarcat que si fa falta es mirarà si és possible trobar altres terrenys, per si creix la demanda.

Després del sorteig, la consellera de l’Àrea Social, Maria Pilar Gabriel, ha exposat el calendari d’activitats per a la gent gran. Els ha recordat que no s’oblidin d’apuntar-se a la festa que es fa cada any a Vallnord, i que serà aquest dissabte, 21 d’abril. Pel que fa als tallers, comencen demà amb el taller de memòria. I enguany hi ha moltes novetats, com les activitats internegenacionals. “Els joves estan encantats en compartir estones amb la gent gran i, a més la joventut s’encomana: l’energia i l’alegria es transmeten”, assegura Gabriel. Per exemple, els joves ensenyaran a utilitzar les aplicacions del mòbil als padrins mentre que la gent gran els ensenyarà, per exemple, a confeccionar una bufanda. Una altra de les activitats interessants seran els debats sobre temes d’actualitat. “Sabem que teniu un esperit crític i us ho passareu molt bé confrontant idees”, els ha dit la consellera. També hi ha previstes sortides per conèixer els indrets del país i projeccions de pel•lícules.

A banda de tot això, continuaran les activitats que ja estaven en marxa com els berenars per celebrar les festes, els tallers, la gimnàstica o les festes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *