Smith sobre el cas BPA: “No han actuat amb la fluïdesa que esperàvem i hem agafat el martell”

Mentre el Govern defensa de manera aferrissada que els Estats Units no van informar amb antelació del cas BPA, a les darreres hores s’ha fet públic el vídeo en què el conseller econòmic de l’ambaixada dels Estats Units, Anton Smith, diu que fa un any que el seu Govern es va adreçar a l’executiu andorrà per mostrar-li la preocupació sobre la suposada permissivitat del Principat amb el blanqueig.

Smith assegura en aquestes declaracions, pronunciades a Madrid fa un mes en el marc del Fòrum Internacional de Blaqueig de Capitals, que els EUA van assenyalar la seva inquietud a través d’un informe. Les autoritats, declara, “no han actuat amb la fluïdesa que esperàvem i per això hem agafat el martell”. Smith explica la contundència de l’actuació perquè “era una amenaça per al nostre sistema”.

El ministre portaveu reconeixia ahir que hi havia hagut aquest contacte diplomàtic i que el Govern ja havia respost explicant que s’havien endurit algunes lleis per combatre el blanqueig de diners.

8 comentaris

 1. EL GOVERN VA MENTIR¡¡¡¡ ho diu clarament: ho sabien fa mes d’un any.
  DIMISIÓ JA ¡¡¡

 2. Tots aquestos que deieu que el Govern es va precipitar, se us hauria la cara de vergonya !
  Massa prudent va ser !
  I no desvieu el tema, hi a un senyor a la preso, per algo …….
  I s’ha parlat nomes d’un banc, per algo ….
  Anims Toni !

 3. Sort que hi ha alternatives al panflet de DA que ha esdevingut el Diari d’Andorra. Si tinguessin un mínim de decència, aquests ministrets i el martí, agafarien els trastos i plegarien. I si nosaltres, com a andorrans, tinguéssim una mica de respecte pel nostre país, portaríem als tribunals aquestes mateixes persones, no només per carregar-se una companyia privada contra tota ètica per repartir-la entre els 4 de sempre, sinó també per hipotecar el futur d’Andorra i de les generacions a venir.

  1. Hi a in banc que ha fet trontollar tot el pais !
   Espero que no els hi surti gratis !

  2. La directora del FinCen ho confirma a California posan com a mal exemple del que no s’ha de fer.
   Parla de que queda clarament provat que tota la cúpula del banc esta implicada amb noms i cognoms que surten per tot arreu (Andorra Difusio).
   Espero que ho paguin, el pais no es mereix el que ha passat i encara menos pagar no un duro a traves del govern.
   El Govern ho a fet de l’unica menera que ho a podia fer…….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *