S’inicia una campanya de sensibilització per a la conservació dels arxius d’empresa

El ministre de Cultura, Albert Esteve, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), Marc Pantebre, i la cap d’àrea d’Arxius i Gestió de Documents, Cinta Pujal, han presentat aquest dimarts a la tarda la campanya de sensibilització per a la conservació dels arxius d’empresa, que oferirà a aquest col·lectiu recomanacions per a una millor i major conservació de la documentació. La campanya, s’adreça a les empreses del país que estiguin interessades a saber quina documentació cal conservar, per què, durant quin termini i com.

Els objectius d’aquesta iniciativa són sensibilitzar les empreses sobre la necessitat de conservar els seus documents entesos com un actiu potencial per a l’empresa en el present i per al futur de la comunitat; fomentar la conservació de la documentació que pot adquirir interès històric; assessorar en la conservació i custòdia dels documents; i tenir coneixement dels arxius d’empresa i de la seva situació per, si escau, desenvolupar altres projectes concrets.

La campanya de sensibilització per a la conservació dels arxius d’empresa l’organitzen el ministeri de Cultura, a través de l’Arxiu Nacional d’Andorra, i la CCIS, amb la col·laboració del departament d’Economia del Govern.

Aquest dijous a les 9.30 hores tindrà lloc una sessió informativa a la sala d’actes de la CCIS (C/ Prat de la Creu, 8 – Andorra la Vella) per explicar la campanya i exposar les recomanacions. A més, s’han editat 500 tríptics informatius i s’oferirà informació tant per correu electrònic com a nivell telefònic (Àrea d’Arxiu i Gestió de Documents del Govern, 802289; i CCIS, 809292) .

D’altra banda, aquells que tinguin dubtes sobre la documentació també podran assessorar-se entre les 9 i les 13 hores tant a la Cambra de Comerç com a l’Arxiu Nacional d’Andorra.

Les recomanacions sobre la documentació que s’hauria de conservar es poden trobar a les pàgines web de les dos entitats www.ccis.ad i www.arxius.ad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *