S’inauguren a Ponts les dues passarel·les i el canal de piragüisme del parc fluvial

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, acompanyada per l’alcaldessa de Ponts, Ma. Antònia Pubill i altres regidors del consistori, ha inaugurat aquest matí les dues passarel·les construïdes per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) sobre la sèquia de Ponts i sobre el riu Llobregós, així com el canal per a la pràctica de piragüisme que s’inclouen dins de l’espai que ocupa el parc fluvial de Ponts. Aquest projecte ha comptat amb una inversió de 375.000 euros.

Tant les passarel·les com el canal de piragüisme formen part del “Projecte d’adequació mediambiental i social del riu Segre en el terme municipal de Ponts” impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i executat per la CHE amb l’objectiu d’incentivar l’atractiu turístic de Ponts.

El projecte s’inclou, a més a més, dins de l’actuació global duta a terme en el municipi de Ponts per compensar en el territori la construcció de l’embassament de Rialb que, en una primera fase, va permetre la construcció del parc fluvial de Ponts, anomenat “La Roca del Call”, amb una inversió de 2,8 milions d’euros i que va ser inaugurat el mes de maig de 2010.

Les obres han consistit en condicionar el tram de riu per a la pràctica del slalom i piragüisme i, d’aquesta manera, poder acollir competicions oficials de piragüisme en aigües braves. De fet, aquest canal s’estrena demà dissabte, dia 21, amb les proves de competició de la Copa Catalana d’slalom. El canal de piragüisme compte amb 15 portes situades a favor del corrent del riu i 7 portes més de remuntada.

D’altra banda, les dues passarel·les per a vianants inaugurades avui donen continuïtat a l’itinerari ja construït en el tram del riu Segre  dins del parc fluvial. Una té 10 metres de longitud sobre la sèquia de Ponts i l’altra 25 metres sobre el riu Llobregós. Totes dues s’han construït amb perfils metàl·lics i paviment de taulons de fusta.

Per completar el projecte del parc fluvial de Ponts resta pendent d’execució una via verda de 15 quilòmetres de longitud vorejant el parc amb un cost al voltant dels 500.000 euros.

La Subdelegada del Govern ha signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Ponts i posteriorment ha inaugurat les instal·lacions del canal de piragüisme i les dues passarel·les del parc fluvial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *