Seminari sobre treball cooperatiu a l’UdA

udaLa Universitat d’Andorra (UdA), dins del marc del Cicle de Perfeccionament Professional 2014, oferirà un seminari titulat “Treball cooperatiu”. Aquest seminari s’adreça a estudiants del bàtxelor de ciències de l’educació i a docents de primera i segona ensenyança. S’impartirà a la mateixa Universitat els propers dies 16 i 17 de maig. La preinscripció està oberta fins al 10 de maig. El preu és de 80 euros.

L’objectiu principal del curs és dotar els professionals de l’educació amb els coneixements necessaris per treballar a l’aula a partir d’estructures i tècniques cooperatives. El treball cooperatiu entén l’aprenentatge més enllà d’un esdeveniment individual, i l’aula com un lloc on les interaccions entre el professorat i els alumnes són només una part dels processos d’ensenyament i aprenentatge. L’ajuda entre iguals passa a formar part d’una metodologia clau per fer els alumnes més autònoms i competents. L’organització de l’aula en petits grups que treballen conjuntament per assolir determinats objectius afavoreix les habilitats comunicatives i la reflexió sobre el mateix procés d’aprenentatge. El seminari se centrarà en la manera com fomentar l’aprenentatge cooperatiu, des de la formació de grups fins al treball a partir d’estructures i tècniques cooperatives. Es veuran exemples i experiències per tal d’apropar la formació a les diferents realitats d’aula.

La Universitat d’Andorra, conscient que la divulgació científica no s’ha de limitar a l’ensenyament reglat, sempre ha basat la seva planificació en l’obertura mitjançant la difusió dels coneixements que li són propis entre la societat andorrana en general. En aquesta línia, ha organitzat, des de l’any 1996, el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP), adreçat als estudiants del darrer curs de les formacions i obert als professionals del país. Mitjançant el CPP es pretén oferir als alumnes que finalitzen els estudis i als professionals formació altament especialitzada en els seus àmbits. El Cicle de Perfeccionament Professional compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà que, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament i al progrés social, té subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra des de l’any 2004, a través del qual contribueix a facilitar l’accés a la formació.

TOTES LES NOTÍCIES