S’embellirà la zona de l’antiga duana del Pas de la Casa

El Govern ha licitat aquest dimecres els treballs per dur a terme un conjunt de millores a l’antiga duana del Pas de la Casa i el seu entorn, un projecte que té com a objectiu principal la reordenació i embelliment d’aquesta zona. Amb la inauguració de la nova duana, part de les instal·lacions encara existents han anat quedant inutilitzades, com és el cas de la caseta de revisió de passaports, la zona de revisió de mercaderies o la bàscula de pes, la qual cosa ha comportat el deteriorament de les mateixes.

El ministeri d’Ordenament Territorial ha considerat que, en tractar-se de la porta d’accés a Andorra per França, cal millorar la imatge actual, de manera que les obres contemplen l’enderroc de les instal·lacions actuals en desús i la urbanització de la zona deslliurada, efectuant al mateix temps l’esmentat embelliment de tot l’entorn.

Concretament, els treballs per dur a terme aquesta millora seran l’enderroc de la marquesina de control de mercaderies i la caseta de control de passaports; la prolongació de la illeta enjardinada per homogeneïtzar la zona de mitjana de la CG2; la creació d’espai d’esbarjo amb zones enjardinades i mobiliari urbà; la instal·lació de nova barana i restitució de l’existent que ho necessiti; i l’ampliació d’enllumentat i senyalització vertical i horitzontal. A més, el projecte també permet la creació d’una zona on podran estacionar els autobusos.

El pressupost estimat per a l’execució d’aquests treballs és de 286.847 euros. Les ofertes a aquest concurs nacional, obert i amb modalitat de contractació ordinària es podran presentar fins el pròxim 23 de maig. La previsió és que les obres puguin començar al juny, mentre que el termini d’execució previst per aquests treballs és de tres mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *