Salut: El poliol

Es tracta d’una espècie més de menta, pròpia d’ambients humits, que creix de forma natural a les proximitats de rius i que s’acostuma a plantar en horts petits i jardins per a consum propi. La part de la planta que es cull és la que té les fulles i les flors i s’ha de deixar assecar a l’ombra. Es pot consumir acabada de collir o en infusió, per la qual cosa convé conservar-la triturada i en pots metàl·lics. El poliol té millor sabor amb mel o amb llimona i va molt bé després d’un gran àpat. És un excel·lent tònic digestiu que ajuda a combatre la pesadesa i l’acidesa estomacal, els espasmes gastrointestinals i el dolor abdominal.

És un bon remei contra l’acumulació de gasos, així com per evitar el mal alè. Si sou propensos a patir migranyes, sobretot vinculades a una mala digestió o a una sobrecàrrega hepàtica, el poliol us pot ajudar. També us servirà per alleugerir una mica alguns dels símptomes de la tensió premenstrual, com els espasmes, el dolor de la part baixa de l’esquena o la pesadesa de pits. Com a tòpic s’aplica sobre ferides superficials, llagues i úlceres de la pell, perquè té propietats cicatritzants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *