Saboya insisteix que DA trobarà un candidat de consens a cap de Govern

El  ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, està convençut que Demòcrates per Andorra (DA) escollirà un candidat de consens que encapçali la llista electoral de les pròximes eleccions generals. Amb tot, el ministre no ha volgut opinar sobre un possible avançament dels comicis durant l’any que ve, ja que subratlla que és una potestat que només depèn del cap de Govern i que el gabinet ministerial s’ha de concentrar en la seva feina.

Els ministres s’han de centrar en treballar en les seves respectives àrees i no pensar en la cursa electoral, segons ha opinat aquest divendres el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. Amb tot, el ministre està convençut que Demòcrates per Andorra (DA) sabrà trobar el candidat adequat per encapçalar la llista electoral a les pròximes eleccions generals que, en principi, s’han de celebrar a principis del 2019.

El cap de Govern, Toni Martí, ha admès aquest divendres en una entrevista al programa ‘Ara i aquí’, de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA), que no pot confirmar ni desmentir un possible avançament dels comicis; és a dir, que les eleccions per escollir el nou Consell General del qual en sortirà el nou líder de l’executiu es podrien celebrar durant l’any que ve. Saboya ha insistit que la convocatòria d’eleccions és una facultat exclusiva del cap de Govern i al seu gabinet no li ha de preocupar. “El debat de successió no ens ha de distreure de la resta. Les conjuntures ja marcaran el calendari, l’important és oferir un entorn d’estabilitat”, ha argumentat. Per al titular de la cartera econòmica “cada ministeri ha de treballar per posicionar Andorra d’una manera competitiva” i ha rebutjat fer cap comentari sobre “calendaris i especulacions”.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *