Representants del Consell General participen a la 126 Assemblea de la Unió Interparlamentària

Del 31 de març al 5 d’abril, se celebra a Kampala (Uganda) la 126ena Assemblea de la Unió Interparlamentària. La delegació del Consell General està encapçalada pel síndic general, Vicenç Mateu , i un membre de cada grup parlamentari, Meritxell Mateu per part de DA i Mariona González pel PS. En aquesta assemblea plenària es compta amb la participació d’uns 650 parlamentaris procedents de 120 països.

En aquesta edició s’està treballant sobre 4 projectes de resolució que tracten els temes següents:

– el bon govern com a mitjà per afavorir la pau i la seguretat,

– l’accés a la salut maternal i infantil,

-la distribució de la riquesa i el poder mundial i

– la situació a Síria. La inclusió d’aquest punt a l’ordre del dia es va aprovar per aclamació ahir a la tarda.

El tema general de la sessió de primavera de la UIP d’enguany és el distanciament entre els parlaments i la ciutadania. El dia 1 d’abril, el síndic general va intervenir en el ple i va presidir la sessió de la tarda en tant que vicepresident de la 126ena Assemblea.

Així mateix la delegació andorrana també està participant en altres treballs i debats que tenen lloc amb motiu d’aquesta Assemblea:

– la reunió de dones parlamentaries,

– visites sobre el terreny organitzades per la UIP, l’UNICEF i el parlament ugandès al Servei de nutrició infantil “Mwanamugimu” a l’hospital Mulago i al centre de nutrició del districte de Wakiso. La malnutrició profunda és la principal causa de mortalitat dels infants menors de 5 anys a Uganda,

– reunions amb el grup geopolític dels 12 +,

– acte de presentació de l’Informe Parlamentari Mundial, informe en el procés d’elaboració del qual va participar, com a membre consultor, l’anterior síndic general, Josep Dallerès.

La UIP és una organització internacional que aplega gairebé tots els parlaments nacionals del món. Després de la reafiliació d’ahir dels parlaments de Haití i de Myanmar, la UIP compta amb 161 parlaments membres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *