Reig Capital ven l’antiga seu de Winterthur a Barcelona a un fons britànic

Reig Capital Group, l’holding inversor de l’empresària andorrana Maria Reig, ha aconseguit un acord per vendre l’immoble que va albergar l’antiga seu de l’asseguradora Winterthur, a la plaça Francesc Macià de Barcelona, a un fons britànic, segons informa La vanguardia. Fonts immobiliàries van explicar que el nou inversor preveu invertir 25 milions d’euros a completar la remodelació de l’immoble per convertir-lo en apartaments de luxe, que inclouran l’oferta de serveis per a visitants de llarga estada, i un àrea comercial amb boutiques de luxe en la planta baixa. Fonts de Reig Capital van declinar comentar l’operació i l’import de la venda, però van assegurar que no es desvincularan completament del projecte.

Reig va adquirir l’immoble de la plaça Francesc Macià a Winterhur en el 2004, associat amb Patrirent, un fons gestionat pel grup Bascuñana, i dos anys després es van convertir en propietaris únics al recomprar-los la seva participació, amb una inversió total de 53 milions d’euros. L’immoble té una superfície de 8.000 metres quadrats distribuïts en nou plantes d’oficines, quatre d’aparcament i una zona comercial que ara ocupa General Òptica.

El grup Reig havia aconseguit en el 2009 un acord amb el grup Marriott per repetir en l’immoble l’èxit del Mandarin del passeig de Gràcia: preveia instal·lar el primer hotel a Europa de l’exclusiva marca Edition, un concepte d’hotels de cinc estrelles amb un estil innovador que qualifiquen de “nou luxe”. El projecte, de 90 habitacions, suposava una inversió global de 140 milions d’euros, però l’esclat de la crisi financera i immobiliària, que va crear un excés d’oferta hotelera a Barcelona, va portar al grup a paralitzar les obres i a buscar la venda de l’immoble o l’entrada de nous socis.

Fonts immobiliàries van explicar que el grup ha rebut ofertes per l’immoble per part de grups hotelers per import d’uns 40 milions d’euros i que ha decidit finalment la seva venda amb un canvi d’ús, no tant com a millor opció econòmica sinó també per la qualitat del projecte immobiliari, essencial en un immoble situat en una zona emblemàtica de la ciutat, atès que el grup mantindrà una participació minoritària en el projecte. Reig i Marriott han decidit la ruptura del seu acord de gestió de mutu acord i sense penalitzacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *