Recollida de signatures perquè s’aboleixi la llei de tinença de gossos perillosos

Un jove ha iniciat una campanya de recollida de signatures a la plataforma change.org per reclamar al Ministeri d´Agricultura que aboleixi la llei sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. La proposta demana que l´ús del morrió només sigui obligatori en cas de conducta agressiva demostrada.

El Blue és un american standford, una raça de gos catalogada com a potencialment perillosa i que per aquest motiu, a la via pública ha d´anar lligat, com qualsevol altre gos però a més ha de portar morrió. El seu propietari, l´Alexis, ja fa unes setmanes que ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar al Ministeri d´Agricultura que aboleixi l´actual llei de tinença d´aquestes races.
 
A més, asseguren que aquests mesos d´elevades temperatures és especialmente perillós per a l´animal portar el morrió ja que aquests aparells no permeten a l’animal obrir la boca correctament i per tant poder respirar. Com a alternativa proposen que siguin considerats perillosos aquells animals que es demostri, a través d´una prova, que tenen una conducta agressiva real. Segons l’ACANA, a més, també proposen una titulació per a propietaris i animals.

La campanya ja porta més d´un centenar de signatures. Quan assoleixin les 200 la plataforma enviarà la petició al Ministeri d´Agricultura d´Andorra.

19 comentaris

  1. Y por favor basta de infantilismos… de que si ha sido educado o no… ni de las personas uno se puede fiar y más de un perro seleccionado geneticamente para ser agresivo.

  2. Lo que yo no veo normal es que la gente tenga estos animales peligrosos, y si que hay razas peligrosas y que han sido seleccionadas para tener caracteristicas potencialmente mortales como por ejemplo que tienen el instinto de morder y no soltar y de ser posible en el cuello hay una infinidad de vídeos de ataques mortales de estos perros, así yo no estoy de acuerdo que los niñatos caprichosos ahora no les de por precautelar la seguridad de los demás.

  3. Doncs jo amb tot el respecte amb l’Alexis m’hi oposo. Tinc nens petits i també tinc una gossa de raça no perillosa. Estic a favor de la llei i no sempre és compleix.Hi han moltes races per triar que no representen cap perill. La seguretat es essencial. El risc ha de ser zero!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *