El pavelló del Poliesportiu de Puigcerdà s’omplirà novament aquest dissabte amb la 23a Festa del Trinxat. L’esdeveniment aprofita al màxim la capacitat de la pista per donar cabuda a un miler de comensals, tant de la Cerdanya com de la resta de Catalunya i també de França i Andorra. El sopar començarà a les 9 del vespre.
La Festa del Trinxat ha esdevingut la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana. El sopar de gala serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut, el trinxat, com a protagonista amb els seus ingredients principals: la col d’hivern i les trumfes. També posa en valor d’altres productes de la terra, com ara els formatges, els embotits, la poma de muntanya i la vedella ecològica.
El sopar començarà amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. Per aquesta edició, el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya ha volgut donar protagonisme en els aperitius a dos productes del territori: un caneló trufat de rostit de vedella ecològica i un royal de foie amb poma de muntanya. El trinxat estarà cuinat pels restaurants de Puigcerdà i, a continuació, el col·lectiu de cuina oferirà un bacallà amb pinyons i fruita i seca. Els encarregats de les postres –milfulls de nata i gerds– seran els pastissers locals. Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec del grup Stress Band.
La Festa del Trinxat l’organitzen l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell de la festa d’enguany és obra de l’artista local Llorenç Mira, molt vinculat des de sempre a l’àmbit turístic.
A banda del sopar, i com a novetat d’aquest any, tots els dijous del mes de febrer els bars i restaurants del centre de Puigcerdà han ofert tapes basades en el trinxat, dins de l’activitat setmanal del “Pintxo pote”, adreçada als veïns i als qui visiten la vila entre setmana.