Prorrogat fins al 31 de març el termini per a sol·licitar carències dels crèdits a causa de la Covid-19

A la plaça Rebés s'hi troben tres bancs
A la plaça Rebés s’hi troben tres bancs. Foto: EOG

Els bancs andorrans han acordat en la darrera Assemblea General d’Andorran Banking prorrogar fins al 31 de març el termini per a sol·licitar la carència sectorial, aprovada el passat mes de juny, que permet a les empreses i famílies afectades econòmicament per la COVID-19 ajornar el pagament del principal de crèdits o préstecs. Aquesta pròrroga s’alinea amb la modificació de la guia de l’Autoritat Bancària Europea, aprovada el passat 2 de desembre.

Aquesta és una mesura que va sorgir a proposta de les pròpies entitats bancàries per fer front a aquelles situacions que no estan cobertes per les mesures normatives o que poden ser ampliades per donar una resposta més adaptada des d’un punt de vista social i econòmic.

Els ajornaments de pagaments sol·licitats durant aquesta pròrroga tindran una durada màxima de 9 mesos per a crèdits o préstecs personals i hipotecaris per a particulars i empreses. Aquest termini màxim no s’aplica a les modificacions en els calendaris de pagament acordades abans del 30 de setembre de 2020 que mantindran els terminis estipulats en cada cas.

Les carències es poden sol·licitar a les diferents entitats bancàries abans del dia 31 de març de 2021, complint els mateixos requisits subjectius i objectius establerts en l’Acord Sectorial aprovat al mes de juny, i en particular referents a la reducció dels ingressos de la unitat familiar o de l’empresa, segons correspongui.

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, comenta que “aquesta pròrroga de la carència sectorial és una mostra més del compromís del sector amb els ciutadans del nostre país”. Els bancs andorrans estan plenament implicats en facilitar i impulsar la recuperació econòmica.

Aquest acord sectorial complementa i amplia l’abast de les carències legals per a particulars aprovades pel Consell General i el de les quotes finançades a través dels programes extraordinaris d’avals per a empreses o negocis aprovades pel Govern, als particulars i empreses que arran de la crisi sanitària s’hagin vist afectats econòmicament.

El conveni preveu que aquelles persones que hagin conclòs el període de gaudi de les mesures aprovades pel Govern, o hagin perdut de forma sobrevinguda les condicions que s’exigeixen per a la seva aplicació, podran sol·licitar a la seva entitat bancària l’adopció de les mesures de carència previstes en l’acord, sempre que complexin els requisits, entre els quals especialment de reducció dels ingressos. Les mesures incloses en aquest acord sectorial, com ja era el cas en l’Acord Sectorial aprovat el mes de juny, no podran aplicar-se en cap cas de forma simultània a les mesures establertes per la normativa legal.

[do_widget id=category-posts-pro-64]