Primera reunió de la Comissió Nacional de Protecció Civil

Imatge de la primera reunió de la Comissió Nacional de Protecció Civil (SFGA)
Imatge de la primera reunió de la Comissió Nacional de Protecció Civil (SFGA)

Aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Nacional de Protecció Civil, que constitueix la Plataforma Nacional de l’Estratègia Internacional de les Nacions Unides per a la Reducció de Desastres. Es tracta d’un òrgan col·legiat de caràcter consultiu, deliberant, coordinador i homologant en matèria de prevenció i protecció civil.

La reunió ha estat presidida pel ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, i també hi ha pres part el ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, la secretària d’Estat de Salut en funcions, Helena Mas, així com els cònsols dels set comuns i representants de diversos departaments de Govern implicats.

El director del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons, ha exposat el contingut i els reptes de la nova Llei de Protecció Civil. Especialment, ha fet incís en el desplegament reglamentari que preveu, la relació que s’estableix amb els comuns en aquesta matèria. Així mateix, ha introduït el paper de la Comissió Nacional de Protecció Civil i quines seran les seves competències: emetre informes sobre les disposicions legals i normes tècniques relacionades; emetre informes previs i vinculants sobre els plans previstos en la Llei; ser informada sobre el funcionament dels plans d’emergència i sobre la seva operativitat i proposar al Govern i als comuns polítiques en matèria de protecció civil.

Finalment, el ministre de Justícia i Interior en funcions ha aprofitat la trobada per a explicar la proposta de reglament intern de funcionament de la Comissió i s’han aprovat els seus membres.

A part de les funcions identificades en la Llei, les reunions de la comissió han de permetre crear unes dinàmiques de treball transversals i reforçar la col·laboració entre els diferents actors implicats per a centrar esforços en la prevenció, la planificació de la resposta en situacions d’emergència i la contribució a la reducció del risc de desastres en un context de canvi climàtic.

[do_widget id=category-posts-pro-64]