Comença a preocupar la verola del mico, i més, després que l’OMS declarés dimecres l’emergència sanitària mundial pel risc de contagi. Hi ha molta informació arreu, però la pregunta és: com funciona exactament aquesta malaltia? Aquests són els detalls. La verola del mico és un virus que es transmet d’animals a humans i que, com la Covid, té una gran capacitat de contagi. De fet, en els darrers mesos, només a l’Àfrica s’han registrat 13.000 afectats i 450 morts. Una part, pel contacte amb animals i una altra, per tenir relacions sexuals amb persones infectades.
Els símptomes apareixen a partir de la segona setmana i van des de la febre, fins al mal de cap intens, passant per la fatiga i les erupcions cutànies. Unes marques a la pell que poden durar fins i tot un mes.
Tot i que hi ha una vacuna que és efectiva per a tots els tipus de verola, bona part de la població no té la pauta completa. És per això que les autoritats recomanen mantenir una bona higiene i intentar vigilar a l’hora de relacionar-se amb persones que puguin tenir el virus.