Perpinyà acull la mostra itinerant UdArt Poesia

L’exposició UdArt Poesia, que fa un recorregut per l’obra de 41 poetes contemporanis d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, ha estat inaugurada aquest dijous 5 d’abril a les instal·lacions de la Casa dels Països Catalans, un dels edificis de la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD), seu de l’Institut Francocatalà Transfronterer (IFTC) i de la delegació territorial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Organitzat en el marc del cicle de conferències “Aspectes actuals d’Andorra”, l’acte inaugural a la capital nord-catalana ha comptat amb la participació del responsable de Comunicació de la Universitat d’Andorra (UdA), Univers Bertrana, i de la poeta Teresa Colom, que hi ha presentat el seu últim recull, La meva mare es preguntava per la mort. Els assistents també han recordat la figura del poeta Jordi Pere Cerdà, un dels més destacats participants de la mostra, que va morir a Perpinyà el passat mes de setembre. L’exposició romandrà oberta fins al 25 de maig.

La mostra UdArt Poesia (2010-2011) va esdevenir itinerant un cop finalitzada la seva programació a l’UdA i després d’haver estat exposada a la sala del Prat Gran d’Escaldes-Engordany en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2011. Es va instal·lar l’agost del 2011 a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, i posteriorment va ser acollida a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, fins al 29 de febrer de 2012, on va rebre visites pedagògiques de tots els centres educatius de la comarca. Es preveu que el proper mes de juny UdArt Poesia també es pugui visitar a Puigcerdà.

 

 UdArt Foto continua a la Universitat d’Andorra

L’exposició UdArt Foto, la més recent del cicle UdArt, en aquest cas dedicada a la fotografia, continuarà oberta al públic, a la Universitat d’Andorra, fins al 21 de desembre de 2012.

Després de les anteriors mostres UdArt dedicades respectivament a l’escultura i a la poesia, la Universitat d’Andorra (UdA) presenta a UdArt Foto una acurada selecció de l’obra de cinquanta-tres fotògrafs. Participen a l’exposició noms provinents tant d’Andorra com de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

La iniciativa compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural i la Societat Andorrana de Ciències, que van publicar bona part de les imatges a la revista Àgora.

Al mateix temps, s’ha convocat un concurs fotogràfic, obert a tothom, a través del butlletí de la Universitat d’Andorra.

(Fotos: UdA)

(Cliqueu a sobre per ampliar)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *