Pensant en MOOC: Jornades que plantegen com afrontar els MOOC

moocQuan els MOOC van sorgir, va ser tal l’impacte que van causar sobre els consumidors i aquells que es dediquen al sector de l’educació, que va faltar temps per a la reflexió. Cursos online, gratuïts i massius? El sistema d’ensenyament superior no estava preparat per a tal fenomen.

És per aquest motiu que després de mesos de triomfalisme en què hem arribat a sentir que els MOOC havien vingut per certificar la fi de la universitat, estan naixent esdeveniments que volen posar els punts sobre les is.

En aquest sentit s’emmarquen les jornades organitzades per la Secretaria d’Universitat i Recerca de Catalunya i batejades com “Vull fer un MOOC: Per on començo? Es faran el proper 11 d’abril a l’auditori del Poblenou (Roc Boronat 138), l’esdeveniment té per propòsit preguntar-se com estan impactant els MOOC en l’ensenyament superior actual i està patrocinat per la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili.

L’esdeveniment començarà a les 9:00 del matí amb la recepció i registre d’assistents. Mitja hora més tard es presentarà la jornada ia les 09:45 es produirà la primera xerrada impartida pel professor Pedro Pernías de la UAlacant sobre els consells pràctics i indispensables per a la creació d’un MOOC.

A les 11:00 començarà el diàleg entre els professors Jaume Pujol (UAB) i Miquel Durán (UdG) contraposant la seva experiència en el sector MOOC. Seguidament a les 11:45 Miquel Oliver (UPF) i Teresa Sancho (UOC) presentaran el projecte de recerca 14MOOCs14.

Per finalitzar es realitzaran tres tallers de diferent índole sobre MOOC que finalitzaran a les 13:00.

Es tracta doncs d’una oportunitat d’or per conèixer aquest fenomen que porta de cap a tots els docents i que, ara sí, amenaça de ser primordial en l’educació del futur.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES