Pel·lícules: Blancanieves

Blancanieves (Mirror Mirror). Tarsem Singh. EUA. 2012.

L’argument:

Blancaneus viu marginada per la malvada reina. Quan aquesta la intenta matar, la noia fuig al bosc i coneix set nans que l’entrenaran per reclamar el tron que li pertany.

La dada:

Aquesta temporada, el contes de fades reinventats estan de moda. A aquesta Blancanieves s’hi uneixen les sèries de televisió Grimm i Érase una vez i la futura Blancaneus ‘guerrera’ amb Kristen Stewart i Charlize Theron.

Diagnòstic:Amb un currículum que inclou propostes molt visuals com La Celda o la recent Immortals, el director Tarsem Singh proposa una comèdia barroca i surrealista perfecta pel seu estil visual però que es queda a mig camí en la seva voluntat. Si pretenia fer una proposta inspirada en l’absurd -que ho aconsegueix amb troballes com el vestuari, les disfresses dels nans o els excessos de la reina-, no s’hi submergeix tan profundament com necessitaria la cinta i això provoca l’aparició de moments que més que sur­realistes siguin ridículs i més propers a una seqüela d’Shrek.

El que qüestionarà tot espectador de la cinta serà l’elecció de Blancaneus. La poc coneguda Lily Collins té la fragilitat que es necessita però la competència de la Reina Julia Roberts és ferotge. La cinta no amaga que el personatge interessant de la història és aquesta reina extravagant i creguda a la que Roberts dóna vida amb una brillantor d’ulls que denota que, com es diria popularment, “s’ho ha passat pipa”. Collins compleix igual que ho fa el príncep interpretat per Armie Hammer o els nans.

En definitiva, la cinta té moments molt potents visualment com, per exemple, l’atac “a distància” al cau dels nans per part de la reina però també situacions -com l’escena final- que amb les mirades d’estupefacció dels espectadors resumeixen perfectament aquesta Blancaneus.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *