Possiblement, per a aquella gent que els agrada totes les varietats de pebrots (que n’hi ha moltes), tinguin en els del piquillo un dels pebrots preferits a la cuina. Des de menjar-los sols, integrar-los en una amanida convencional o russa i, també, farcits. En el seu interior hi podem posar qualsevol farcit que “casi” bé: carn, formatge, marisc… Avui, però, ens centrarem amb els piquillos farcits de bacallà.
Els ingredients són:
– 3 pebrots per persona aproximadament
– Bacallà dessalat (uns 100 g per persona)
– 2 cullerades de farina
– Oli
– Sal
– 1/2 ceba
– 1 dent d’all
– 300 ml de llet
Elaboració:
. En una cassola amb aigua, bullim el bacallà. Retirem, deixem refredar, treiem les espines que puguin haver-hi i esmicolem.
. En una paella amb oli, daurarem la ceba prèviament trossejada i el gra d’all. Quan ho tinguem daurat, afegirem el bacallà, la farina i mourem bé per a integrar-ho tot. Una vegada barrejat, anirem agregant la llet fins a formar la beixamel.
. Tirem un polsim de sal i anem removent fins que la salsa s’espesseixi.
. Amb la pasta resultant, farcirem els pebrots.
Per a la salsa, necessitem:
– 3 o 4 pebrots dels piquillo
– 250 ml de brou de peix
– 100 ml de vi blanc
– Sucre
– Sal
– 1/2 ceba
Elaboració:
. En una paella amb oli ben calent, fregirem la ceba i una vegada daurada, afegirem una cullerada de farina. Removem.
. Afegim el brou de peix i el vi blanc.
. Deixem coure fins que el brou i el vi s’hagin evaporat.
. En el got de la batedora triturarem el líquid de la paella juntament amb els pebrots trossejats i tornarem a coure tot en l’olla uns 10 minuts fins que lligui la salsa. Finalment, afegim una culleradeta de cafè amb el sucre i abocarem la salsa sobre els pebrots. Després, ja podrem servir.
Per favor, deixau de dur “dent d’all”, és un barbarisme terrible.
Per què no ho deus com sempre ho hem dit: GRA d’ALL
Gràcies