Pebrots del piquillo farcits de bacallà

Pebrots del piquillo farcits de bacallà
Pebrots del piquillo farcits de bacallà (Getty images)

Possiblement, per a aquella gent que els agrada totes les varietats de pebrots (que n’hi ha moltes), tinguin en els del piquillo un dels pebrots preferits a la cuina. Des de menjar-los sols, integrar-los en una amanida convencional o russa i, també, farcits. En el seu interior hi podem posar qualsevol farcit que “casi” bé: carn, formatge, marisc… Avui, però, ens centrarem amb els piquillos farcits de bacallà.

Els ingredients són:
– 3 pebrots per persona aproximadament
– Bacallà dessalat (uns 100 g per persona)
– 2 cullerades de farina
– Oli
– Sal
– 1/2 ceba
– 1 dent d’all
– 300 ml de llet

Elaboració:
. En una cassola amb aigua, bullim el bacallà. Retirem, deixem refredar, treiem les espines que puguin haver-hi i esmicolem.
. En una paella amb oli, daurarem la ceba prèviament trossejada i el gra d’all. Quan ho tinguem daurat, afegirem el bacallà, la farina i mourem bé per a integrar-ho tot. Una vegada barrejat, anirem agregant la llet fins a formar la beixamel.
. Tirem un polsim de sal i anem removent fins que la salsa s’espesseixi.
. Amb la pasta resultant, farcirem els pebrots.

Per a la salsa, necessitem:
– 3 o 4 pebrots dels piquillo
– 250 ml de brou de peix
– 100 ml de vi blanc
– Sucre
– Sal
– 1/2 ceba

Elaboració: 
. En una paella amb oli ben calent, fregirem la ceba i una vegada daurada, afegirem una cullerada de farina. Removem.
. Afegim el brou de peix i el vi blanc.
. Deixem coure fins que el brou i el vi s’hagin evaporat.
. En el got de la batedora triturarem el líquid de la paella juntament amb els pebrots trossejats i tornarem a coure tot en l’olla uns 10 minuts fins que lligui la salsa. Finalment, afegim una culleradeta de cafè amb el sucre i abocarem la salsa sobre els pebrots. Després, ja podrem servir.

1 comentari

  1. Per favor, deixau de dur “dent d’all”, és un barbarisme terrible.
    Per què no ho deus com sempre ho hem dit: GRA d’ALL
    Gràcies

Comments are closed.

[do_widget id=category-posts-pro-64]