Participació andorrana al XXII Congrés d’Història de la Medicina Catalana

Cartell del XXII Congrés d'Història de la Medicina Catalana (SAC)
Cartell del XXII Congrés d’Història de la Medicina Catalana (SAC)

El XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana se celebrarà a Sabadell els dies 10 i 11 de novembre de 2023. L’organització, a càrrec de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC; http://ramc.cat/) i la Societat Catalana d’Història de la Medicina (SCHM; https://www.historiamedicina.cat/), compta amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) i de la seva filial del Vallés Occidental, amb seu a Sabadell.

El lema del congrés és: “La història en ciències de la salut: del passat al present per projectar el futur”. Amb aquest objectiu, es vol posar en contacte tots els professionals relacionats amb la medicina i les ciències de la salut de l’àmbit corresponent, per tal de donar a conèixer els estudis històrics més recents.

Des de fa mesos el Comitè Organitzador (CO), el Comitè Científic (CC) i el Comitè de Suport Local han estat treballant en la preparació del congrés. La seu serà el Casal Pere Quart (Rambla, 69. Sabadell).

El programa ja és a punt. Compta amb conferències, quatre simposis i nou sessions de comunicacions orals. A més, per a cloure el congrés s’ha organitzat una interessant visita cultural.

Des de l’organització s’anima a inscriure’s i a participar en aquest esdeveniment, de característiques úniques, gràcies a una àmplia participació de ponents i congressistes provinents de diversos països.



Participació andorrana

Entre els molts participants i les nombroses ponències hi haurà una sessió (sessió II B) dedicada al Principat d’Andorra. Tindrà lloc a l’auditori del Casal Pere Quart, a Sabadell. Serà el divendres, dia 10 de novembre, entre les 17:30 i les 19 hores, amb Carles Hervás i Puyal com a moderador.

El programa

  1. Joan MARTÍNEZ BENAZET
    La pandèmia de Covid-19 a Andorra: aspectes diferencials.

  2. Lluís BURGUÉS MONSERRAT
    La professió mèdica al Principat d’Andorra durant el segle XX. XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana. Programa d’actes i llibre de resums 24.

  3. Joan Albert MIJARES I GRAU
    La cirurgia al Principat d’Andorra.

  4. Àngels MACH BUCH
    Les aportacions de l’exili català a la sanitat d’Andorra: el cas del Dr. Josep Estadella i Arnó.

  5. Sara ESQUÉ BOLDÚ, Montserrat ALDOMÀ GÓMEZ, Mònica DURAN
    BERTRAN
    L’evolució dels estudis d’infermeria al Principat d’Andorra.



Per a gaudir de més informació sobre l’esdeveniment, accedir als enllaços que apareixen en aquest article.

[do_widget id=category-posts-pro-64]