El XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana se celebrarà a Sabadell els dies 10 i 11 de novembre de 2023. L’organització, a càrrec de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC; http://ramc.cat/) i la Societat Catalana d’Història de la Medicina (SCHM; https://www.historiamedicina.cat/), compta amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) i de la seva filial del Vallés Occidental, amb seu a Sabadell.
El lema del congrés és: “La història en ciències de la salut: del passat al present per projectar el futur”. Amb aquest objectiu, es vol posar en contacte tots els professionals relacionats amb la medicina i les ciències de la salut de l’àmbit corresponent, per tal de donar a conèixer els estudis històrics més recents.
Des de fa mesos el Comitè Organitzador (CO), el Comitè Científic (CC) i el Comitè de Suport Local han estat treballant en la preparació del congrés. La seu serà el Casal Pere Quart (Rambla, 69. Sabadell).
El programa ja és a punt. Compta amb conferències, quatre simposis i nou sessions de comunicacions orals. A més, per a cloure el congrés s’ha organitzat una interessant visita cultural.
Des de l’organització s’anima a inscriure’s i a participar en aquest esdeveniment, de característiques úniques, gràcies a una àmplia participació de ponents i congressistes provinents de diversos països.
Participació andorrana
Entre els molts participants i les nombroses ponències hi haurà una sessió (sessió II B) dedicada al Principat d’Andorra. Tindrà lloc a l’auditori del Casal Pere Quart, a Sabadell. Serà el divendres, dia 10 de novembre, entre les 17:30 i les 19 hores, amb Carles Hervás i Puyal com a moderador.
El programa
- Joan MARTÍNEZ BENAZET
La pandèmia de Covid-19 a Andorra: aspectes diferencials. - Lluís BURGUÉS MONSERRAT
La professió mèdica al Principat d’Andorra durant el segle XX. XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana. Programa d’actes i llibre de resums 24. - Joan Albert MIJARES I GRAU
La cirurgia al Principat d’Andorra. - Àngels MACH BUCH
Les aportacions de l’exili català a la sanitat d’Andorra: el cas del Dr. Josep Estadella i Arnó. - Sara ESQUÉ BOLDÚ, Montserrat ALDOMÀ GÓMEZ, Mònica DURAN
BERTRAN
L’evolució dels estudis d’infermeria al Principat d’Andorra.
Per a gaudir de més informació sobre l’esdeveniment, accedir als enllaços que apareixen en aquest article.