Paperassa…

Abans de final de mes, declaració i inventari dels estocs que han suportat IMI i poden ser descomptats, obtenint un crèdit fiscal. Abans d’acabar el mes de març: declaració d’ISI del segon semestre 2.012. (Sí, ja ha estat substituït per l’IGI, però encara ens manca un pagament de l’any passat. Per alguns també una declaració). Abril, declaració de l’IRNR del primer trimestre del 2.013. Juliol, en plenes vacances per alguns: Dipòsit de comptes o declaració jurada, declaració de l’IAE (o de l’IS), més la corresponent declaració d’IGI.

I TOT AIXÒ EN “PAPER”.

No és normal…

Tant la confecció de tota aquesta paperassa com el seu control és del tot complicat, en alguns casos fins i tot inviable.

La confecció, l’haurem de fer, quin remei. I la dipositarem, tal i com ha de ser. Una altra cosa serà el control.

Veig del tot impossible que tota aquesta paperassa que s’acumularà en les oficines administratives es pugui controlar adequadament.

Haurem fet la feina, haurem complert amb el que diuen les lleis, però dubto molt que tot plegat tingui el degut control. Com sempre, se’ns quedarà cara de “tontos” als que complim les lleis i un “riure” de orella a orella a tots aquells que no compleixen les lleis i no els passa absolutament res.

Personalment, no aconsellaré mai cap dels meus clients, possibles clients, o simplement “consultors”, que no respectin les lleis, però molts cops em quedo amb unes “ganes” de fer-ho…

Tant les empreses com el mateix Govern anem acumulant una paperassa que ja no sabem ni on posar. Amb la obligació comptable de conservar els darrers sis anys, s’agreuja considerablement el “problema”.

Demano: No seria possible fer-ho tot via telemàtica? declaracions, inventaris, dipòsits, factures, certificats, etc…

Ja sé que es comença a acceptar alguna “coseta”, però no n’hi ha prou. A banda de la gran quantitat de visites que hem de fer a Tràmits, a l’Administració Tributària, als Comuns…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *