Ordino aprova el tancament de comptes del 2011 amb un superàvit de 1’4 MEUR

En sessió de Consell de Comú d’Ordino, la majoria ha aprovat avui la liquidació dels comptes del 2011 amb un superàvit d’1,4 milions d’euros. En la compareixença, el responsable de Finances Jordi Ordóñez ha destacat la gestió acurada que s’ha portat a terme durant l’exercici anterior amb una contenció generalitzada de les despeses corrents que aconsegueix una rebaixa respecte l’any anterior del 6,16% (463.350€), en especial als capítols de consums de béns i serveis, i a les transferències corrents. Amb tot, el conseller ha indicat no poder compensar la davallada d’ingressos del 9,23%, motivada per la disminució dels ingressos vinculats a les taxes i impostos de construcció, i el 40% menys en transmissions patrimonials.

En la política econòmica seguida, s’ha argumentat el fet de no incrementar substancialment els preus ni els impostos a la ciutadania, i treballar per a que el termini mig de pagament a proveïdors continués sense superar els 47 dies de mitjana, davant la conjuntura socio-econòmica del teixit empresarial.

Ordoñez ha destacat la important rebaixa de deute,  de 803.000 euros, aconseguida des de la corporació amb la política de contenció i una inversió limitada. “Si bé, la pròpia davallada dels ingressos provoca la caiguda del sostre d’endeutament un 18%, fet que fa superar aquest sostre un 9% amb 21, 3 milions de deute actual”, ha indicat el Conseller.

A la inquietud sobre les línees futures de les finances comunals qüestionades per Èric Bartolomé, Ordóñez ha assegurat ser “capaços i proactius però seguint una línea continuista”, i ha avançat la creació d’una Taula d’energia davant l’augment inevitable dels costos energètics. El conseller Enric Dolsa ha intervingut a la roda de premsa posterior al consell per dir que “la discussió de fons de la parròquia continua sent Ordino-Arcalís” amb una solució que passaria per la privatització. Per la seva banda, el cònsol major ha deixat clara un cop més la seva posició respecte a la política comercial seguida per Vallnord amb la demanda de “més rigorositat” als seus responsables, i Espot ha indicat que sense està tancat a res “de moment encara no en conec cap d’inversor privat per Arcalís”.

(Cliqueu per ampliar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *