“Ordinatus – Nova Seu de la Justícia” guanya el concurs per al nou edifici judicial

seu justicia

El Consell de Ministres ha resolt a la sessió d’aquest dimecres el concurs d’idees per la selecció d’un professional de l’arquitectura per la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció de la nova seu de la Justícia. El guanyador del concurs d’arquitectura, dotat amb 20.000 euros, ha estat Pere Espuga, mentre que el segon premi (10.000 euros) ha recaigut en Jordi Batlle i el tercer (5.000 euros) ha estat per a Esther Pascal.

El jurat estava integrat per membres del Govern (ministeris d’Economia i Territori i de Justícia i Interior) i del Consell Superior de la Justícia, així com per representants dels col·lectius de Magistrats i Batlles, del Comú d’Andorra la Vella i representants del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra. Els tres premiats van ser acordats per unanimitat.

El projecte de Pere Espuga s’havia presentat amb el nom de ‘Ordinatus – Nova Seu de la Justícia’, i concep com a idees bàsiques del projecte la creació d’un edifici emblemàtic que esdevingui una referència urbana, amb formes geomètriques netes que introdueixen ordre.

Al mateix temps, cerca un edifici senzill en l’ús i la construcció que resolgui un programa molt complex, així com una pell adaptada a cada ús interior i a la seva orientació (calia protegir-lo del sol i alhora definir un edifici singular en un entorn divers i amb una gran visibilitat des de l’Avinguda Tarragona) .

D’altra banda, un dels objectius era fer que l’edifici permetés, des de la seva concepció, una polivalència i flexibilitat en la utilització dels espais, gràcies a una pauta estructural completament regular i sense estridències. Calia, segons el projecte guanyador, un rigor i una coherència que generessin espais de treball i de socialització de gran qualitat.

Finalment, com a element fonamental del projecte també s’ha tingut en compte que fos un edifici auster, compacte, sostenible en els materials emprats, de baix consum energètic i fàcil de mantenir.

1 comentari

  1. Més brossa, estàtica i permanent. Alguns artistes reciclen deixalles i els hi donen un cert valor artístic i econòmic. D’altres, com en aquest cas, tenen la capacitat de generar formes i textures anodines a partir un d’una gran quantitat de valor econòmic. És lloable la capacitat que tenen alguns, per transformar els nostres impostos amb quelcom tan lleig com innecessari.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES