Oblidats a la selva

Quan ens preguntem per què la venda de llibres digitals no avança al nostre país, tenim l’estranya mania de atribuir-ho a la dinàmica social de la nació, deduint d’això que els espanyols són poc lectors o arcaics éssers que lluitessin amb dents i ungles per preservar l’status quo del format paper i tota la desforestació de selves que això comporta.

És una fórmula més de la psicologia autoflagelante de la societat espanyola. De tota manera en pro de la veritat hem d’afirmar dues coses. La primera és la reticència que hi ha des del món editorial a “passar-se” al format digital i la segona és l’escassa confiança que Amazon dipositava, i parlem en passat, a Espanya i els seus lectors.

Des de la seva aparició en els mercats espanyols al desembre de 2011, el llibre electrònic Kindle ha estat l’objecte més venut en totes les categories. Sembla estrany doncs que aquest aparell tingui preus molt més superiors que als Estats Units. Mentre a Amèrica els consumidors poden tenir a les mans un Kindle per alguna cosa menys que 60 euros, a la península aquesta xifra s’eleva fins als 99 euros. A més a a Espanya només existia un model comercialitzat.

Es tracta d’una sèrie d’agreujants malgrat els quals Kindle té unes vendes que moltes firmes del sector tan sols somien en els seus dies bons.

Com no podia ser d’una altra manera, quan les vendes són bones el producte arriba amb més facilitat a les cases. És per això que en breu, aquests espanyols que gasten més per un producte de prestacions bàsiques, podran decidir si comprar les noves versions tàctils d’Amazon, el Touch i el Touch 3G. Tots dos tindran un cost superior que als Estats Units. Malgrat tot de moment ja podem dir que Espanya interessa al amazones.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *