Obertes les inscripcions per a participar en la 9a edició de “Benvinguts a Pagès. La Festa”

Infants gaudint de la iniciativa "Benvinguts a Pagès" (arxiu RàdioSeu / Benvinguts a Pagès)
Infants gaudint de la iniciativa “Benvinguts a Pagès” (arxiu RàdioSeu / Benvinguts a Pagès)

Les inscripcions per a participar a la gran festa de la pagesia catalana, Benvinguts a Pagès. La Festa, que se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny, ja estan obertes. Les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els elaboradors alimentaris, els allotjaments de turisme rural i empreses d’activitats complementàries que vulguin prendre-hi part poden inscriure’s fins al 10 d’abril a través de la pàgina web de la iniciativa.

Benvinguts a Pagès és una proposta agroturística lúdico-pedagògica que permet, mitjançant visites i activitats, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’apostar pel consum de proximitat i responsable, creant vincles directes entre pagesos i pageses i el gran públic. La intenció és visibilitzar la pedra angular del sector primari, mostrant la feina que fan al territori els agricultors, ramaders, elaboradors i pescadors per a produir aliments de qualitat, sans i locals. Es tracta, doncs, d’un projecte que vol contribuir al desenvolupament econòmic i social rural, i ajudar a vitalitzar el territori, reforçant sinergies amb la resta d’agents de la comarca que contribueixen a promocionar el producte i els productors.

Una de les novetats de la 9a edició de la iniciativa és que torna a organitzar-se a la primavera, amb la voluntat de fer coincidir el cap de setmana amb plena temporada i campanya del sector fructícola i hortícola. L’objectiu és que els visitants puguin experimentar i copsar en primera persona i de forma més real, l’esforç, dedicació i dia a dia dels pagesos i pageses de Catalunya. A més a més, la categoria d’elaboradors alimentaris passa a estendre’s a tot el país, gràcies a la bona valoració aconseguida de la prova pilot de l’any passat on aquests actors només van ser presents a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Conca de Barberà. 



Novetats

L’organització també incidirà enguany en les eines, recursos i vies sostenibles per a contribuir a mitigar l’emergència climàtica amb accions dirigides als futurs visitants, com ara amb informació a la web de punts verds de recàrrega de vehicles elèctrics arreu del territori o amb el foment de la utilització del car sharing, entre d’altres.

A més, a la web es donarà visibilitat als punts de venda dels diferents participants perquè el públic pugui seguir comprant els seus productes després de l’esdeveniment, i s’ha millorat la usabilitat de la pàgina per tal que els diferents actors puguin gestionar fàcilment les reserves que reben i que el públic final localitzi més fàcilment les experiències.

[do_widget id=category-posts-pro-64]