Numismàtics europeus volen denunciar al BCE la distribució d’euros andorrans

euros 1

Un grup de numismàtics europeus ha creat una plataforma de protesta contra la manera en què s’ha dut a terme la distribució d’euros andorrans i volen presentar una queixa formal al Banc Central Europeu. Aquesta entitat podria sancionar Andorra amb la suspensió de l’emissió d’euros. Els professionals creuen que s’ha creat un mercat negre de més de 3 milions.

L’empresa espanyola de numismàtica Pulifil ha impulsat una plataforma d’empreses del sector que asseguren que estan indignades per com s’ha fet la distribució dels euros andorrans. Consideren que s’hauria d’haver fet la distribució nacional i internacional al mateix temps i demanen a l’executiu mesures urgents per frenar l’especulació. També afirmen que s’ha creat un mercat negre d’entre 3 i 5 milions. Segons el director de Pulifil, Rubén Pulido, l’objectiu és presentar una queixa formal al Banc Central Europeu.

L’organisme podria sancionar Andorra de diverses maneres, en especial amb la suspensió parcial o total del dret a emetre euros, fet pel qual ja es va sancionar Mònaco. Pulido també ha dit que aquesta situació fa que Andorra tingui una imatge internacional més dolenta i que al sector ja es coneixen els euros del Principat pel seu origen tacat

2 comentaris

  1. Tranquils… ara sortirà l’il·luminat del Cinca amb el seu avorrit discurs, amb el to de veu característic, utilitzarà alguna E oberta on no toca, ho raonarà tot bé i explicarà que ja estava previst i bla, bla,bla..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *