Nova edició del cicle d’activitats “Ampliem Horitzons”

Cartell de l'Ampliem Horitzons 2024 (CCAU)
Cartell de l’Ampliem Horitzons 2024 (CCAU)

Aquesta edició de l’Ampliem Horitzons, programa emmarcat en el Pla Local de Joventut de les Valls de Valira, se centra en la coneixença del municipi i el seu patrimoni natural. Enguany es duran a terme quatre activitats entre finals de juny i principis de novembre a quatre indrets diferents del terme. Aquestes activitats són organitzades per l’Ajuntament de les Valls de Valira i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.  

Descobrir el patrimoni natural del voltant i posar en relleu els indrets que conformen el municipi de les Valls de Valira són els objectius que persegueix l’edició d’aquest any. També ho són el foment de la participació, l’arrelament i l’adquisició d’hàbits d’oci saludable.

La primera activitat, que tindrà lloc el dissabte, 29 de juny, porta per nom “Orienta’t pels Barris de Sant Pere, Sant Antoni i Poble Sec”. Els participants hauran d’aconseguir les fites repartides pels barris i pels camins de muntanya que els connecta per tal de trobar l’enigma final. El punt de sortida és al barri de Sant Antoni, a les 7 de la tarda.

La següent activitat proposada, “Explorem un bosc d’Alta Muntanya”, consisteix a descobrir els habitants més característics dels boscos de pi negre de la muntanya de Bescaran, esbrinar-ne la presència a partir dels seus rastres i, si es vol, fer-ne fotografies. Aquesta activitat es durà a terme el diumenge, 7 de juliol, a les 9 del matí, el punt de trobada és a Bescaran.

El 6 d’octubre, a les 9 del matí, tindrà lloc l’activitat “Una explosió de colors”. I busca poder gaudir dels colors de la natura durant l’estació de la tardor mitjançant una excursió de Civís al Coll d’Ares amb explicacions sobre natura, arquitectura de muntanya i fets històrics. 

L’última activitat programada consisteix en una fantàstica caminada per a descobrir Ars i Asnurri i molts altres aspectes sobre la natura de la vall: el despoblat de Ministrell, el castell de la Seca, restes de búnquers i l’antic molí, entre d’altres. L’activitat “Caminada d’Asnurri a Ars” es durà a terme el 9 de novembre. Amb aquesta activitat es tancarà el cicle d’enguany. Totes les activitats són gratuïtes. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia a 607 866 902, 973 355 608 o a amontraveta@ccau.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

TOTES LES NOTÍCIES