Música

La música, el llenguatge de l’ànima, és tan antiga com la humanitat. No és cap secret que la gent estima la música. Mentre cada gust per la música és diferent de persona a persona, gairebé tothom té algun tipus de música. Però per l’observació comú, professionals han relacionat la música per al nostre benestar i salut general; escoltar música té efectes positius sobre la salut a les persones de totes les edats.

Com a eina de curació va ser reconeguda en els escrits de Pitàgores, Aristòtil i Plató. Ells creien que podia influir en els estats físic, emocional, cognitiu i el benestar social i millorar la qualitat de vida.

La música té la capacitat per reduir el dolor mitjançant l’alliberament d’endorfines que actuen com analgèsics naturals. També pot desviar l’atenció lluny del dolor i la relaxació encoratjadors. Fa que la gent se senti més en control del seu dolor, disminució de la depressió, i les persones que se senten menys inhabilitats per la seva condició.

L’estrès s’ha associat amb moltes malalties, incloent diverses malalties mentals que semblen ocórrer només en persones amb alts nivells d’estrès extrem.

Ajuda a reduir la freqüència cardíaca i pressió arterial, estimular les ones cerebrals a ressonar en sincronia amb el ritme, i accelerar els batecs portar més aguda concentració i un pensament més alerta. D’altra banda, escoltant música clàssica suau millora la capacitat de concentrar-se durant més temps i promou un estat de calma i meditació. Provoca una sensació de benestar i la creativitat, un canvi que dura molt de temps, mentre fa exercici pot tenir un impacte considerable en el seu rendiment durant l’exercici la sensació de fatiga, el cansament i l’avorriment són evadits. Pot actuar com un estimulant per augmentar el rendiment. La respiració i el ritme cardíac s’incrementa de música que us ajudarà a intensificar el seu entrenament, mentre fa exercici augmentar la pèrdua dels participants de pes i va ajudar exercicis romandre constant. En la música el somni posa el seu cos en un estat saludable, ja que lleva els efectes de l’estrès, la depressió i l’ansietat d’una persona, la depressió porta a la debilitat, mal de cap, confusió i pèrdua de concentració. Per portar un estat d’ànim més positiu, ajudant a mantenir a ratlla la depressió. La bona música també fa que un a recordar moments feliços o bon dia. També augmenta l’autoestima i la confiança en si mateix. Tota música pot oferir una sèrie de beneficis per a les persones fer front al càncer. Es redueix l’ansietat en pacients que reben teràpia de radiació, així com facilita nàusea i vòmits derivats d’altes dosis de quimioteràpia. És una gran manera de reunir-se amb persones que comparteixen una passió similar. T’ajuda a conèixer gent nova, fer vida social i donar-li un sentit de pertinença.

La música fa meravelles inimaginables i és fonamental per al benestar de l’ésser humà. S’ha discutit l’efecte de la música a la salut corporal, no només en les seves evidents conseqüències psicològiques la música pot el mateix relaxar que crispar els nervis, sinó en aspectes molt més fisiològics equiparables als que cerca la medicació farmacèutica. La música pot induir a la relaxació mental i muscular, així com influir en el teu estat d’ànim. Si busques relaxar-te res millor que fer-ho amb una mica de música. Sempre pressa, agafar el cotxe, aparcar, treball, informes, trucades, clients, tot el dia sense parar. La paraula estrès s’ha tornat popular, milers de persones estan estressades, no dormen bé, es troben tenses i fatigades. Aprendre a relaxar-te, és saludable per al cos i també per la ment. Una persona que viu constantment pensant en els seus problemes pot arribar a emmalaltir, les idees negatives, la desesperança unida a la falta de descans poden portar a prendre decisions arriscades. T’evadeix, quan escoltes música relaxant pots desconnectar amb més facilitat. Facilita la meditació i la concentració. La música indueix a la pau, la quietud i això facilita la meditació. Has de estudiar o lliurar algun treball? La música relaxant pot ser la teva aliada. Les persones que escolten música relaxant han necessitat menys calmants després d’una cirurgia. La música relaxant és beneficiosa per ajudar a controlar el dolor crònic. Si practiques ioga o exercicis suaus t’ajudarà a sentir-te millor. Facilita que t’adormis abans. Si estàs tens és més fàcil que et costi dormir, pot facilitar la relaxació i això aconseguir que t’adormis abans. Si estàs relaxat menjaràs de manera més pausada això facilita una millor digestió. Si estàs a dieta, no oblidis que la música pot ajudar-te a relaxar-te. Als nens i bebès res millor que una música suau per ajudar-los a dormir. Si abans de dormir ja poses la seva música serà com un senyal que li induirà al somni. Tens fòbia a l’avió? La música pot ser la teva aliada ja que aconseguirà evadir-te de la situació estressant. Un bany relaxant és tota una experiència si a més escoltes música. Sent la carícia de l’aigua mentre la teva ment allibera tensions. Necessites relaxar-te. Què millor manera que veient un vídeo amb música i imatges de la natura? Tens molta per gaudir: Música clàssica, música tecno, música gregoriana, música romàntica, melodies boniques que t’ajudaran a relaxar-te: No només a la gent gran beneficia, a qualsevol edat. Aquesta música relaxant pot ser-te útil per relaxar el teu nadó perquè pugui agafar millor el son. És tan efectiva que de vegades la que et quedaràs adormida seràs tu. Els sons de les ones del mar, d’ocells cantant, de pluja, de grills, sons de flauta, del vent. Pots combinar entre si, tancar els ulls i et semblarà estar en un altre lloc, menys en el que realment aquestes. Gaudeix de la música té moltes qualitats des que naixem fins que deixem d’existir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *