Medi Ambient i Salut posen en marxa un espai web dedicat a la vigilància del pol·len

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, i el director de Salut i Benestar, Josep Maria Casals, han presentat aquest dimarts l’espai dedicat a la vigilància del pol·len ubicat dins el web www.aire.ad. Aquest apartat de pol·lens permetrà a tots els ciutadans conèixer els nivells pol·línics i configurar els avisos per rebre informació sobre la variació d’aquests nivells.

Durant l’any passat es va instal·lar un captador de pòl·lens a l’Escola Andorrana d’Escaldes-Engordany amb l’objectiu de mesurar els nivells pol·línics, una iniciativa que va provenir del Departament de Medi Ambient i en plena coordinació amb el ministeri de Salut i Benestar. Ara ha estat possible la posada en marxa d’aquesta plataforma d’avís i informació als ciutadans interessats en la matèria, tal i com ha exposat Rossell.

Per la seva part, Casals ha destacat la importància que tindrà aquest espai a la xarxa per a totes aquelles persones que pateixen al·lèrgies, fins el punt en què podran actuar de manera preventiva a fi d’evitar en la mesura que sigui possible les afeccions. A més, ha recordat la transversalitat d’aquesta iniciativa conjunta entre el departament de Salut i Benestar i el de Medi Ambient, en col·laboració amb diferents entitats cientificotècniques de referència.

L’Estratègia de Medi Atmosfèric aprovada pel Govern el passat mes de febrer preveu unes accions per vigilar, informar i millorar la qualitat de l’aire i, concretament, preveu l’establiment d’una xarxa pol·línica. A més, l’Executiu ha arribat amb un acord amb el Réseau National de Surveillance Aérobiologique (RNSA) per compartir la plataforma d’avís a la població existent a França.

A banda de la possibilitat d’activar els avisos, l’espai web inclou informació sobre els nivells de la xarxa pol·línica classificats en una escala de l’1 al 5, al mateix temps que incorpora un calendari pol·línic orientatiu i l’historial a partir de les mostres que setmanalment es recullen a través del captador de pòl·lens, entre d’altres apartats.

(Foto: S.F.G.)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *