Martí i Alcobé exposen a l’ACODA les mesures de xoc sobre el sector de la construcció

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, s’han reunit aquest matí amb diferents membres de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (ACODA), als quals han exposat les mesures de xoc sobre el sector de la construcció anunciades aquest dimecres després de la sessió del Consell de Ministres. L’objectiu és el de modificar la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme (LGOTU) en col·laboració amb els comuns i els agents implicats i entrar a tràmit parlamentari l’avantprojecte de llei que reguli aquestes mesures durant el pròxim mes de juny.

Per la seva part, l’ACODA, que ha estat representada per Antoni Baena (president), Augusto de Avilés (tresorer), Josep Roca (vocal) i Víctor Filloy (gerent), ha valorat positivament les mesures anunciades pel Govern i ha recordat que el sector continua actualment destruït llocs de treball amb una tendència que, en cas de perllongar-se, podria afectar fins a 1.000 llocs de treball durant l’any 2012. En aquest sentit, ha realitzat propostes com l’impuls de la rehabilitació d’edificis amb criteris d’eficiència energètica, promoure la inspecció tècnica d’edificis i equilibrar les inversions públiques per mantenir un nivell adequat, entre d’altres.

Un dels aspectes que contempla la modificació de la Llei del sòl exposada pel Govern és el fet de possibilitar als comuns la condonació o la reducció del percentatge de cessió obligatòria en sol urbà consolidat. Aquesta mesura, tal i com ha exposat Alcobé als membres de l’ACODA, serà temporal per un termini d’entre sis i vuit mesos, ja que l’objectiu perseguit és que això tingui un impacte directe i immediat en el sector de la construcció.

Altres novetats que inclourà aquesta modificació és un procediment simplificat de llicències en què se substituirà  l’autorització prèvia per un procediment declaratiu que permetrà començar en zero dies, excepte en alguns casos que determini la mateixa llei. La modificació també possibilitarà la construcció d’habitatges unifamiliars sense desenvolupament del Pla parcial en determinades condicions, així com l’objectivació d’uns criteris generals per definir els entorns de protecció o el fet de permetre que la cessió econòmica de sòl pugui ser destinada a construir equipaments. El text també ampliarà la cessió del sòl a béns immobles.

Text i foto: Govern d’Andorra

TOTES LES NOTÍCIES