Martí explica als consellers demòcrates el full de ruta de l’obertura econòmica

El Cap de Govern, Antoni Martí, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el cap de Projectes Estratègics del Govern, Josep Maria Missé, s’han reunit aquest matí amb el Grup Parlamentari Demòcrata per informar els 22 consellers que donen suport a l’executiu del full de ruta sobre l’obertura econòmica. El Govern ha refermat la seva voluntat d’entrar a tràmit un ambiciós projecte de llei d’obertura a la inversió estrangera durant el primer període de sessions d’aquest any. A la vegada, la trobada ha servit per avaluar les oportunitats que l’obertura econòmica significarà per a Andorra.

La d’aquest matí ha estat la primera de les diferents trobades que durant els propers dies mantindrà el Govern amb diversos representants polítics i econòmics. Aquest mateix matí, el cap de Govern s’ha posat en contacte amb el president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per informar-lo de la voluntat de mantenir una reunió sobre l’obertura econòmica. La reunió tindrà lloc aquesta setmana i té per objectiu informar al Grup Socialdemòcrata de les grans reformes estructurals al tomb de la Llei d’obertura econòmica que es posaran en marxa durant els propers mesos. En la mateixa línia, el ministre Alcobé sol·licitarà en els propers dies una compareixença prop de la Comissió Legislativa d’Economia.

Quant als sectors econòmics implicats, el proper dia 17 al matí el Govern es reunirà amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, l’Empresa Familiar Andorrana, la Petita i Mitjana Empresa i l’Associació de Bancs Andorrans per presentar-los el full de ruta de l’obertura econòmica.

A la tarda d’aquell mateix dia tindrà lloc una trobada similar amb ells representants del Consell de Col·legis professionals.

Com ja va insistir el Cap de Govern en el seu missatge de Cap d’Any, el 2012 és l’any de l’obertura econòmica, l’any clau en el canvi del model econòmic. El Grup Parlamentari s’ha mostrat plenament disposat a treballar des del Consell en tota la important tasca de reformes necessàries perquè l’obertura econòmica es tradueixi en seguretat jurídica i foment de la competitivitat. En aquest sentit, el Grup i el Govern han reiterat la seva predisposició a aprofitar el període d’entre sessions per seguir elaborant els textos que han de fer possible el redisseny del model econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *