Lo Riu Roig organitza una sortida per explicar l’impacte de la guixera a la Vall de Tost

L’associació de Ribera d’Urgellet Lo Riu Roig ha organitzat per aquest dissabte 21 d’abril una cita a la Vall de Tost amb diversos parlamentaris del país i polítics de la nostra comarca, amb l’objectiu de fer-los conèixer in situ quin serà l’impacte que tindria sobre la Vall de Tost la guixera que hi ha projectat la multinacional Knauf, si finalment rep l’autorització definitiva tant per part de la Generalitat com de l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet.

Després de la compareixença davant de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, el 21 de març passat, Lo Riu Roig ha convidat a Tost als portaveus dels grups parlamentaris en aquesta comissió (Josep Rull de CiU, Roberto Labandera del PSC, Santi Rodríguez del PP, Marc Sanglas d’ERC, Joan Boada d’IC-V, Jordi Cañas de Ciutadans, Alfons López Tena de SI i Joan Laporta de DC), i als diputats lleidatans Albert Batalla i Agustí López (CiU), Mònica Lafuente (PSC), Dolors López (PP) i Carmel Mòdol (ERC), gràcies al qual la denúncia de Lo Riu Roig contra la guixera va poder arribar al Parlament. També s’ha fet extensiva la invitació al delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, a tots els alcaldes de l’Alt Urgell, al president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, als responsables comarcals de tots els partits, i a la directora de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Lleida, M. Dolors Tella.

El programa que s’ha previst per al dia 21 és el següent:

10.30 Trobada al pont dels Hostalets de Tost i pujada cap a Torà de Tost.

11.45 Visita a Tost i a Sant Genís.

13 h Visita a Castellar.

14 h Dinar a Castellar.

Diversos membres de Lo Riu Roig s’encarregaran de donar les explicacions pertinents en cada punt. La intenció de l’associació amb aquest acte és que els responsables públics prenguin consciència de dos coses: d’una banda, del fort impacte que la guixera de Knauf tindrà en el seu entorn a tots els nivells, i de l’altra, de la concentració exagerada d’activitats extractives que hi ha a la zona. Volem que abans de prendre la decisió definitiva sobre la guixera, els polítics coneguin de primera mà un territori ja molt castigat per aquest tipus d’indústries, i que a dia d’avui només aspira a poder recuperar vida amb el màxim respecte possible a l’entorn.

En aquests moments, la Ponència Ambiental ja ha fet una primera proposta favorable a la guixera, i Lo Riu Roig ha presentat un nou document d’al·legacions per mostrar, amb raonaments tècnics i rigorosos, les raons de la nostra oposició a aquesta infraestructura.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *