El lluç és un peix molt versàtil a la cuina. Amb aquesta espècie es poden fer infinitats de receptes, les quals, poden ser cuinades al forn, a la planxa o un grill, a la fregidora d’aire, etc. En aquesta ocasió, la proposta és elaborar un bon plat de lluç fet amb salsa verda, un plat que sovinteja per exemple al País Basc. Agafa paper i boli i anota la recepta.
Ingredients
4 lloms de lluç fresc
3 grans d’all
1 ceba petita
1 manat de julivert fresc
1 got de vi blanc sec
1 got de fumet de peix (o caldo de peix)
1 cullerada de farina
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre blanc
8-10 cloïsses
1/2 tassa de pèsols
Preparació
Pica finament la ceba, els alls i el julivert fresc i reserva-ho. Si fas servir cloïsses, posa-les en aigua amb sal durant almenys 30 minuts per a eliminar la sorra.
En una paella gran, escalfa un raig d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegeix la ceba picada i sofregeix-la fins que estigui transparent. Afegeix els alls picats i sofregeix durant un minut més, fins que desprenguin la seva aroma.
Incorpora una cullerada de farina a la paella i remena bé perquè es barregi amb la ceba i els alls. Cuina-la durant un minut per a eliminar el gust de farina crua.
Incorpora el vi blanc a la paella i remena constantment fins que la farina es dissolgui completament i la salsa comenci a espessir-se.
Afegeix el fumet de peix a la paella i remena bé. Porta la mescla a ebullició i després redueix el foc per a deixar que la salsa es cuini a foc lent durant uns 5 minuts, fins que espesseixi lleugerament.
Salpebra els lloms de lluç i posa’ls a la paella amb la pell cap amunt. Cuina el peix durant uns 5-7 minuts, depenent del gruix dels lloms, fins que estiguin cuits, però no secs.
És el moment d’incorporar les cloïsses i els pèsols i a continuació, tapa la paella. Cuina fins que les cloïsses s’obrin, uns 3-5 minuts.
Afegeix el julivert picat a la paella i remena suaument per a distribuir-lo per tota la salsa. Rectifica de sal si és necessari.