La sala la Immaculada de la Seu d’Urgell ha acollit l’acte de lliurament de la cinquena edició del concurs Premi Joles Sennell de contes infantils, que continua la tasca del Concurs Contes que Compten, estrenat ara fa dotze anys.
El certamen ofereix guardons per a autors de totes les edats, amb cinc categories. A la categoria E, destinada a majors de 18 anys, el primer premi d’enguany ha estat per a l’obra L’armari de les disfresses, de Pau Martí Clotet, de la Seu d’Urgell. El finalista ha estat El celobert, d’Oriol Garcia Molsosa, de la Garriga (Vallès Oriental).
Pel que fa a la resta de categories, a l’A (11-12 anys) ha guanyat el conte La biblioteca que va i ve, d’Alba Domingo Clausó, de la Seu d’Urgell. El premi a l’obra finalista ha estat per a La llegenda del castell de les Gàrgoles, d’Aran Escolà Queralt, de Castellciutat.
A la categoria B (12-13 anys), ha guanyat El misteri del mocador vermell, de Jana Pluvinet Pagès, de la Seu d’Urgell, seguit de L’últim sospir, de Míriam Domènech Serrano, d’Arbúcies.
Al nivell C (14-15 anys), el relat guanyador és L’ós de peluix de l’avi, d’Abril López Moscoso, de la Seu d’Urgell; i el finalista, El nen del bosc, de Miquel Cardona Martos, de Barcelona.
Finalment, a la categoria D (16-17 anys), s’ha concedit el primer premi a Els quinze de Guiomar Galindo Solé, de la Seu d’Urgell; i l’accèssit, a El somni infinit, de Júlia Closas Ribot, de Bellver de Cerdanya.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per l’escriptor Pep Albanell (que dóna nom al premi mitjançant el seu pseudònim), Isidre Domenjó, Lourdes Esteve, Genisa G. Carricondo, Marta Pujantell, Isabel Rodríguez i Montse Rollan.
Col·laboradors i patrocinadors
El Premi Joles Sennell té com a objectiu promoure la creació literària. El concurs l’organitza la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell conjuntament amb Ràdio Seu. La proposta de l’Ajuntament urgellenc compta també amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i diverses empreses de la ciutat: Fustes Grau i Grau, Microseu i la Mútua de l’Alt Pirineu.
A més, en el certamen hi col·laboren Cinemes Guiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), la Revista Cadí-Pedraforca, les llibreries 4 Fulls, La Salvat, Papers i Purgimon, a més d’Edicions Salòria i la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura.
En el lliurament de premis hi han pres part l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, juntament amb Tile Nadal (Fustes Grau i Grau), Montse Sala (Mútua Alt Pirineu) i Xavier Comella (Microseu).
Jordi Fàbrega ha agraït l’alta participació d’enguany, amb 121 originals, i ha valorat positivament el fet de tirar endavant el certamen literari “per apropar el català als joves i infants”. L’alcalde urgellenc ha subratllat que “això és més important que mai per a una llengua que, poc a poc i sense que ens hi rebel·lem, es va apagant”.