Lliurament de la Creu de Sant Jordi a Mn. Jusèp Amiell

El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc el 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

Mn. Jusèp Amiell, prevere del Bisbat d’Urgell i canonge de la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell ha estat un dels guardonats. Aquest alt reconeixement ha estat motivat “per la sostinguda tasca de recerca, preservació i promoció que ha fet del patrimoni, de les tradicions i de la llengua de la Val d’Aran, a la qual ha traduït el Nou Testament, i també per la seva trajectòria pastoral en el si del Bisbat d’Urgell, vinculada singularment a la Vall d’Aran, de la qual ha estat Arxiprest”.

A l’acte hi va assistir Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, acompanyat del Vicari General Mn Josep M. Mauri, de Mn. Pere Balagué Arxiprest de la Vall d’Aran i de Mn. Cinto Busquet. També hi van assistir els familiars de Mn. Amiell i una alta representació de les Autoritats de la Vall, encapçalades pel Magnf. Sr. Síndic Carlos Barrera i altres membres del Consell Generau d’Aran i dels Ajuntaments de la Vall.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *