Llar: Diversitat de pintures

Hi ha pintures per a tot, les més clàssiques rivalitzen amb les que tenen efectes, perquè són més originals.Aquestes són les darreres novetats:

• Les pintures acríliques s’utilitzen fàcilment, es dissolen en aigua i no generen olors. S’apliquen fàcilment i s’assequen ràpidament, la qual cosa ens permet aplicar dues capes un mateix dia. Tenen un acabat mat o setinat. Poden ser més fràgils que la resta de pintures.

• Les pintures amb glicerina són bastant resistents, sobretot a la humitat. Triguen més temps a eixugar-se i alliberen una olor molt forta. Són una mica més difícils d’aplicar que les pintures acríliques, però el resultat és de molt bona qualitat. L’acabat és excel·lent, la qual cosa ens permet utilitzar-les en banys, cuines i fins i tot per obtenir un resultat lacat. Es dissolen en aiguarràs.

• Existeixen també pintures específiques per als diferents tipus de superfícies (per a fusta, metall, plàstic…); algunes pintures fins i tot canvien de color quan s’assequen; hi ha pintures d’una sola capa que faciliten l’aplicació, i pintures d’una sola capa elàstiques que cobreixen les microescletxes i en prevenen la reaparició.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES