Llar: Consells per a les cortines

És molt important que les cortines que escolliu facin joc amb els colors o els tons de l’habitació on les aneu a posar. Per exemple, les cortines amb motius grans s’han d’utilitzar per a habitacions grans i lluminoses, perquè en una habitació petita recarregarien massa l’ambient.

A l’hora de col·locar les cortines heu de tenir en compte les dimensions de les finestres, ja que les cortines en modifiquen l’aspecte. Per amidar la finestra, primer agafeu les mides de l’amplada, amb el marc inclòs. Per a les cortines i els ornaments transparents, la distància entre la vora de la finestra i l’extremitat de la barra és, en general, de 15 a 25 cm.

Per tant, per conèixer el tall de la barra que necessiteu amideu l’amplada de la finestra i afegiu-hi entre 30 i 50 cm. Per a l’amplada de les cortines cal comptar amb un teixit que faci dues o tres vegades la longitud de la barra, però això també depèn de l’espessor del teixit.

L’alçada variarà segons la caiguda, és a dir, si voleu que sigui fins a la vora de la finestra o fins al terra.En els models de cortina amb anelles s’ha de tenir cura del diàmetre, ja que aquestes han de ser més amples que la barra. Un truc molt pràctic perquè llisquin bé les cortines és fregar la barra amb una mica de sabó.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *