L’informe sobre la qualitat dels rius constata la bona qualitat de les aigües

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha informat el Govern del balanç de la qualitat de les aigües superficials del Principat durant l’any 2011 i ha presentat l’informe elaborat pel Departament de Medi Ambient. L’informe assenyala que l’any 2011, per primer cop des de l’aprovació del Pla de sanejament de les aigües, el 100% de les estacions de seguiment de la qualitat de les aigües superficials ha tingut una qualitat excel·lent, bona o passable, quan l’any 2005 aquest valor només ascendia al 67%.

Per tal de conèixer la qualitat de les aigües dels rius, el Departament de Medi Ambient gestiona una xarxa de seguiment de la qualitat de les aigües superficials que consta de 37 estacions repartides per tot el territori. Els resultats obtinguts en aquestes estacions permeten validar o adaptar les polítiques de gestió i protecció dels cursos d’aigua i també determinar l’evolució de la qualitat actual cap als objectius definits pel Pla de sanejament per a l’any horitzó 2020. Les mesures dels diversos contaminants permeten assignar a cada tram de riu una qualitat que s’associa a una escala de colors associada a 5 classes de qualitat.

L’anàlisi dels resultats obtinguts en les diferents estacions de seguiment de la qualitat de les aigües superficials permet establir el següent gràfic. En aquest, es pot veure l’evolució de la qualitat dels rius així com el seu repartiment per a cada classe de qualitat, entre l’any 2005 i l’any 2011, i la millora gradual i consolidada dels darrers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *