L’IGI negatiu

He demanat molts cops que l’Administració Tributària sigui “pacient” amb els empresaris, deixant un període prudencial d’adaptació perquè tothom pugui fer les declaracions, factures, llistats, inventaris… correctament, sense sancions.

Segons em varen comentar experts tributaris, a Espanya varen necessitar dos anys per adaptar-se a l’IVA, no tinguem doncs “pressa” en que tot es faci correctament els primers dies d’entrada en vigor de l’impost (IGI).

Avui m’agradaria “ajudar” al nostre Govern, a la nostra Administració Tributària, al Departament d’impostos o Tributs, o a qui “afecti” “públicament” l’IGI.

No totes les declaracions seran en benefici de la nostra “Administració”. Moltes declaracions seran perjudicials per la mateixa. No sé si aquest “aspecte” s’ha tingut degudament en compte, si s’ha “pensat” amb encert, o simplement si s’ha “previst”. O simplement, si la Llei està ben feta o mal feta.

Hi hauran moltes declaracions d’IGI negatives, amb el que l’Estat haurà de retornar diners. Existirà encara per “alguns” un benefici fiscal. O simplement, en alguns casos no existirà cap mena de “recaptació-liquidació”.

Posaré alguns exemples :

1. Empresaris que facturen menys de 100.000 euros anuals, que s’han acollit al règim simplificat. Alguns ho faran per evitar “feina” administrativa, altres ho han fet per obtenir guanys (els surt més a compte descomptar directament un 1,5%, o un 3% dels ingressos, que fer la corresponent declaració).

2. Empresaris que facturen menys de 40.000 euros (no són considerats com activitat econòmica, no han de fer cap declaració, però atenció: tampoc poden cobrar IGI). No vull aquí fer “esment” als “espavilats” de torn.

3. Empresaris que tindran un repercutit igual a zero euros, però un suportat igual a X euros, amb el que la seva declaració serà negativa i els hauran de retornar diners.

4. Associacions sense ànim de lucre, entitats esportives, clubs, federacions, acadèmies, professors particulars, farmàcies, metges … Que poden fer tots “tranquil·lament” una declaració d’IGI negativa i recuperar diners.

Demano també a tots aquests paciència i comprensió. Que ningú es “passi” amb els “forats” legals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *