L’exposició ‘Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat’ rep prop de 3.000 visites

L’exposició Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat, que s’ha pogut visitar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany fins al 8 de juny, ha tancat les portes amb un balanç de 2.953 visites. La mostra, organitzada per la Fundació Abadia de Montserrat, 2025 i la fundació d’una entitat finacera, amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany, ha atret públic local i turistes, que s’han mostrat satisfets per la proposta.

L’exposició reunia una selecció de teixits coptes i peces de l’antic Egipte de la col·lecció Ramon Roca-Puig, donada a l’Abadia de Montserrat l’any 1997. Van ser adquirides a Egipte l’any 1951, en un estat de conservació precari. L’Abadia de Montserrat ha dut a terme la restauració d’una tercera part de les 230 peces que conformen aquest fons.

L’exposició ha mostrat, justament, les teles més importants de la col·lecció. Reunia prop de 60 peces, de les quals 37 eren fragments de teixits de gran qualitat, de diferents mides. Ungüentaris, vasos per a perfums, figures i altres utensilis d’artesania i d’ús de la vida quotidiana, acompanyaven els teixits. L’exposició s’ha pogut visitar del 20 de març al 8 de juny.

TOTES LES NOTÍCIES