L’Executiu es reuneix amb representants de la comunitat portuguesa

El Govern ha rebut avui una delegació de la comunitat de residents portuguesos per informar-los de les gestions realitzades pel ministeri d’Afers Exteriors andorrà prop del Govern portuguès amb referència a l’Impost Municipal de Béns Immobles.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el cap de gabinet del cap de Govern, Esteve Vidal, i la coordinadora d’Afers Bilaterals i Consulars del ministeri d’Afers Exteriors, Maria Noguer, han explicat que els primers contactes amb l’administració portuguesa van tenir lloc el passat 21 de març. L’ambaixadora d’Andorra a Portugal, Maria Ubach, va reunir-se amb la cap de gabinet del ministre d’Estat i Negocis Estrangers portuguès, Madalena Fischer.

L’ambaixadora va exposar, en aquella trobada, les conseqüències per a la comunitat portuguesa a Andorra de l’increment de l’impost municipal sobre els Béns Immobles fins al 5 per cent del valor cadastral i va transmetre el malestar que la mesura ha causat entre la colònia lusitana. L’ambaixadora va sol·licitar igualment els criteris pels quals Lisboa manté Andorra en la llista de paradisos fiscals i va recordar que tant Espanya com França han retirat Andorra de les seves llistes i que l’OCDE tampoc considera el Principat com un estat no cooperatiu en matèria fiscal. També va voler fer palès que Portugal figura entre els dinou signataris d’acords d’intercanvi d’informació fiscal amb Andorra i que aquest acord és en vigor des del 31 de març del 2011.

Des d’aquella primera reunió s’ha mantingut un contacte permanent amb el govern portuguès per fer seguiment d’aquest dossier. El Govern andorrà ha fet arribar igualment l’interès en mantenir una trobada entre els ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i Paulo Portas.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *