L’Espai Ermengol organitza una nova ruta del formatge per visitar la formatgeria artesa Baridà

La Ruta del Formatge organitzada per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell torna a celebrar aquest diumenge, 26 de juliol, una sortida guiada per visitar, en aquesta ocasió, la formatgeria artesana Baridà, situada al poble alturgellenc de Bar.

La ruta començarà a les 10 del matí al mateix Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un audiovisual informatiu sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Bar per visitar la formatgeria de Baridà.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12). La inscripció és gratuïta.

Ruta dels Formatges 2015

Aquesta nova ruta consisteix en la visita de sis formatgeries artesanes de l’Alt Urgell que es van iniciar el passat mes de maig i s’allargaran fins el mes d’octubre. Cada mes se’n visita una de diferent amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, i així donar-li el valor que es mereix.

La següent ruta serà la que ens portarà a conèixer, el diumenge 23 d’agost, la formatgeria artesana Castell-llebre, de Peramola.

També es visitarà la formatgeria artesana L’Oliva, d’Oliana, el diumenge 20 de setembre. Tancarà aquesta nova edició de la Ruta del Formatge la visita a La Reula el diumenge 25 d’octubre.

Recordem que la Ruta del Formatge s’emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d’Urgell i comarca.

Visites guiades dissabte a la tarda

Recordem que el mateix Espai Ermengol organitza cada dissabte a la tarda d’aquest mes de juliol dues visites guiades adreçades tant als urgellencs com als visitants per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural de la ciutat, així com dinamitzar comercialment el centre històric.

Així, aquest dissabte, 25 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda, tindrà lloc la darrera jornada d’aquesta proposta cultural, amb una visita per la ruta del formatge per l’Espai Ermengol. Els participants coneixeran la història del nostre territori a través del formatge, visionaran un vídeo amb la història de la Cooperativa Cadí i es farà una degustació de productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), concretament de formatge i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L’activitat seguirà a dos quarts de vuit del vespre amb una visita guiada pel centre històric de la Seu d’Urgell, on es farà especial atenció en aquells indrets més emblemàtics de la història de la ciutat, a càrrec de la guia Pilar Aláez.

Cada visita té un cost de 2 euros per participant.

TOTES LES NOTÍCIES