L’Escola Folk del Pirineu programa tres nous tallers de cançó tradicional

L’Escola Folk del Pirineu, a Arsèguel, programa per aquest nou trimestre tres nous tallers de cançó. Les inscripcions ja estan obertes a través del correu escolafolkdelpirineu@tradicionarius.cat, al telèfon 973 384282 i al web www.tradicionarius.cat.

El primer taller ja començarà el 14 de gener i està dedicat a les cançons tradicionals de l’Alt Urgell. Les dues altres sessions seran el 13 de maig i el 3 de juny. L’impartirà Ramon Manent i Folch, expert en la música folk. Nascut a Barcelona el 1952, Manent ha format part de diversos grups com ara Oreig de Mar, El Tamborí i La Mata de Jonc. Ha enregistrat 30 discos i ha coordinat l’edició de tres CD sobre cançó de tradició oral. És professor de cantr tradicional a l’Escola de Música El Gavià, a l’Escala, i dirigeix el Cor Indika d’aquesta població de l’Alt Empordà. També forma part de la direcció de la Festa de la Sal.

El segon taller versa sobre la veu i el cant popular i es farà en dos caps de setmana, els dies 24 i 25 de febrer i 28 i 29 d’abril. El director és Arturo Gaya, cantant del grup emblema de les Terres de l’Ebre: Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Gaya és periodista i mestre de cant popular a Tortosa. També és autor de quatre llibres sobre la tradició musical i cultural ebrenca.

Finalment, els dies 17 i 18 de març l’Escola Folk oferirà la possibilitat de participar en un curs sobre la tradició musical de les Marques, a Itàlia, a càrrec de Marco Meo.

Estada d’alumnes al País Basc

D’altra banda, l’Escola Folk del Pirineu ha obert aquest curs 2017-2018 un programa d’intercanvi amb d’altres cultures i territoris. Per això, aquests dies s’ha programat una estada de joves alumnes al País Basc, a l’escola de l’acordionista i bertsolari Harkaitz Allur, a Arrasate (Guipúscoa). El grup està format per 18 estudiants de l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra, acompanyats de les professores Cati Plana i Liv Hallum. Segons ha explicat a Regió 7 el director del centre d’Arsèguel, Tito Peláez, ara estudien fer més intercanvis amb d’altres punts dels Pirineus, com ara la població nord-catalana de Ceret.

Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES