Les ‘Viva Girls’ actuen demà a la nit a l’Auditori Nacional

La directora de Cultura, Montserrat Planelles, i la coordinadora del Departament d’Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer, han presentat aquest dilluns a la tarda l’actuació del conjunt instrumental femení xinès Viva Girls, que tindrà lloc demà a les 21.30 hores a l’Auditori Nacional d’Ordino i que serà gratuïta per al públic. A l’acte ha participat el Director de l’Oficina Municipal de Cultura de Pequín, Sun Bo, i el representant de l’Oficina Cultural de l’Ambaixada de la República Popular Xinesa Wang Hao. L’actuació serà possible gràcies a la col·laboració de l’ambaixada xinesa i del treball transversal dels ministeris de Cultura, Exteriors i Turisme.

Planelles ha destacat la qualitat artística de les interpretacions de les Viva Girls, conegudes com la formació femenina de més alt nivell acadèmic a Xina i guanyadores de premis d’or en diversos concursos de música nacional tant en l’àmbit xinès com en l’internacional. Per la seva part, Noguer ha assegurat que la cultura també és un dels vessants de les relacions entre els diferents països, juntament amb altres àmbits com el de l’economia i el turisme. La coordinadora del Departament d’Afers Bilaterals i Consulars ha explicat que l’actuació de les Viva Girls es va començar a gestar el setembre passat, amb motiu de la visita d’una delegació xinesa al Principat, i ha qualificat l’actuació com una mostra de les bones relacions amb la Xina.

El Director de l’Oficina Municipal de Cultura de Pequín ha destacat “la bellesa del país i l’amabilitat de la seva gent”, després d’arribar a Andorra el primer dia de l’any nou xinés, i ha fet un repàs del repertori que les Viva Girls interpretaran demà a l’auditori nacional, així com dels instruments més característics d’aquest país. El representant de l’Oficina Cultural de l’Ambaixada de la República Popular Xinesa ha explicat que el concert d’Andorra és un dels que inclou la gira d’aquesta formació per 82 països i que l’actuació servirà tant per mostrar la cultura xinesa al Principat com per fer visible Andorra fora de les nostres fronteres. D’altra banda, Wang Hao ha assegurat que des de l’ambaixada xinesa a Espanya es treballa per fomentar que els turistes xinesos visitin també el Principat.

Les Viva Girls, que es van constituir com a formació l’any 2009, interpreten amb instruments tradicionals de la Xina un estil musical internacional impregnat d’una experiència actual, tot integrant elements musicals mundials i estils d’orquestració internacionals. Les dotze instrumentistes de Viva Girls o “Yayuetuan”, conjuntament amb l’equip creatiu internacional, procedent de diferents llocs del món, reuneixen els elements xinesos i els aglutinen en una força musical que s’arrisca a innovar tot forjant una marca de música internacional pròpia dels xinesos.

(Foto: S.F.G.)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *