Les retallades es podrien aplicar també als consellers i a la resta de treballadors del Consell el mes vinent

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha proposat, aquest dilluns en la Junta de Presidents que les mesures que contempla la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal s’apliquin també als consellers generals. Així, la Sindicatura estudiarà com es podran aplicar, seguint els mateixos paràmetres que amb els funcionaris, a tots els treballadors del Consell General, incloent els càrrecs electes. La mesura podria aplicar-se en les nòmines del mes de maig i a banda d’afectar els sous superiors als 3.000 euros podria incidir també en els sous dels consellers que no treballen a dedicació completa però que proporcionalment sí que superarien els 3.000 euros si tinguessin una jornada completa. És a dir, que la mesura afectaria als 28 consellers generals.

La Sindicatura ha exposat, durant la Junta de Presidents d’aquest dilluns, la proposta que ja van manifestar els demòcrates durant la votació de la llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal: que s’apliquin també als treballadors del Consell General. Així, la Sindicatura s’encarregarà d’establir com incideix en el personal, però els criteris seran els mateixos que amb la resta de funcionaris, i afectaran també als organismes dependents del Consell General.

A més, a proposta del grup parlamentari demòcrata, aquesta mesura s’estendrà també als càrrecs electes, és a dir als consellers generals. Tot i que serà la Sindicatura la que establirà com ha d’afectar, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha avançat que per als consellers que no estan a temps complet i que per tant cobren menys de 3.000 euros, es podria establir un criteri per calcular quin seria el seu sou si ho estiguessin, i així, si superés aquest llindar se’ls aplicaria la rebaixa igualment. D’aquesta manera, el resultat seria que la rebaixa salarial afectaria als 28 consellers generals.

Pel que fa al procés per aprovar aquesta mesura, Ladislau Baró ha considerat que hi hauria prou amb que ho aprovi la Junta de Presidents, i per tant si el procés va segons el previst, podria entrar en vigor el mes vinent, és a dir, amb la nòmina del maig.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que ha comparegut abans que Ladislau Baró, no ha comentat res al respecte d’aquesta mesura. Baró ha indicat que a la Junta de Presidents Bartumeu tampoc no ha fet cap comentari sobre la proposta, i que no sabia com ho havia d’interpretar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *