Després de mesos de retard per l’evolució de la situació epidemiològica, aquest dimarts començaran les trobades previstes en l’espai de debat “Andorra: reptes de futur”. Una iniciativa impulsada pel Consell General, el Govern i els comuns per establir polítiques públiques coordinades per a la recuperació després de la pandèmia. Les relacions internacionals i el desenclavament públic serà el primer aspecte a tractar. Les conclusions que se’n desprenguin no seran vinculants per a les institucions.
Les relacions internacionals i el desenclavament físic serà el primer àmbit que es tractarà en l’espai de debat i reflexió “Andorra: reptes de futur”. Una iniciativa impulsada pel Consell General, el Govern i els comuns amb l’objectiu de replantejar les polítiques públiques de manera coordinada per refer-se de la crisi provocada per la pandèmia.
Aquest dimarts començaran les sessions amb la presentació de l’estat de la qüestió i el context, que precedirà la identificació dels reptes, l’exploració de solucions i les conclusions. Cadascun dels àmbits definits hauran de completar tot aquest procés de treball. A més de les relacions amb l’exterior, també s’inclouen la diversificació econòmica, la transformació energètica, la salut pública i les administracions públiques.
Les conclusions que es desprenguin dels debats no hauran de ser necessàriament consensuades i no seran vinculants. Serà “un treball de valoració de futur i no d’acció concreta per d’aquí a un any”, detalla la síndica general i presidenta del debat, Roser Suñé.
Les reunions comptaran amb la col·laboració d’experts nacionals i internacionals, formacions polítiques i representants empresarials i de la societat civil. Totes les qüestions plantejades es recolliran en un informe que es publicarà a la plataforma de participació ciutadana Visc.