Les precipitacions deixen fins a 50 centímetres de neu nova a les estacions d’esquí

Les precipitacions d’aquest diumenge a la nit han deixat gruixos de fins a 50 centímetres de neu nova a les estacions d’esquí del país. Les nevades van començar dissabte al vespre i s’han mantingut durant la nit, arribant fins a cotes baixes i obligant a fer ús d’equipaments especials a diferents punts de Principat arribant fins a Escaldes en alguns moments del matí, tot i que aquest diumenge cap a les 12 hores els equipaments són necessaris a la CG-2 a partir de Canillo, a la CG-3 a la sortida d’Ordino i a la CG-4 a Pal.

L’estació de Vallnord ha acumulat entre 30 i 50 centímetres de neu nova als tres sectors. La qualitat de la neu és pols, i al sector de Pal s’ha arribat a gruixos de 50/60 centímetres, a Arinsal de 60/70 centímetres i a Arcalís de 70 a 170 centímetres, però les nevades han provocat que s’hagin de tancar algunes de les zones altres d’Arcalís i Arinsal a causa de la manca de visibilitat.

A Grandvalira els gruixos acumulats de neu nova han estat de 30 centímetres, tot i que continua nevant, i es preveu que segueixi així durant tota la jornada. Els gruixos de neu de tots els sectors se situen entre els 40 i 70 centímetres excepte a Canillo, entre 30 i 60 centímetres.

Durant el matí de diumenge han estat necessaris equipaments especials per circular per les carreteres del Principat. I cap al migdia són necessaris a la CG-2 a partir de Canillo, a la CG-3 a la sortida d’Ordino i a la CG-4 a Pal.

El servei de meteorologia preveu que les nevades es mantinguin al llarg del dia, que descansin durant la jornada de dilluns, i que torni a nevar entre dimarts i dimecres. Les temperatures que s’han registrat durant el dia són mínimes de -10 graus i màximes de -1. El risc d’allaus es manté estable al nivell 3, amb un risc notable a partir dels 2.300 metres però moderat per sota d’aquesta alçada.

Aquestes precipitacions arriben després d’un hivern força sec en què l’única gran nevada va tenir lloc el passat 17 de desembre. Tot i que les estacions s’han mantingut gràcies a la producció de neu artificial, aquesta nevada els ha permès acumular gruixos més grans de neu.

(Cliqueu a sobre per ampliar)

3 comentaris

  1. A veure si és veritat i la neu es nota a l’economia. Perquè jo encara no ho he notat mai a la meva butxaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *